Počasí dnes13 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zvířata v plzeňské zoo si pochutnávají jen na těch vánočních stromcích, které obchodníci neprodali

Na vánočních stromcích, které se obchodníkům nepodařilo prodat ve velkoobchodech si letos, stejně jako v předchozích letech pochutnávají někteří tvorové v plzeňské zoo. Informoval o tom mluvčí zoo Martin Vobruba.

Neprodané stromy slouží v zoo především jako okus pro kopytníky. Těm chutnají zejména a téměř výhradně borovice. Dostali je jeleni wapiti kalifornští, ovce aljašské a tlustorohé a také zubři nebo jaci.

Vedení zoo ale žádá veřejnost, aby se nesnažili, byť v dobrém úmyslu, přinášet jejich odstrojené vánoční stromky. „Rozhodně nepřijímáme stromky, které byly ozdobeny, kvůli riziku zapomenutých háčků a ozdob. Takže je nemá smysl je do zoo vozit,“ vysvětlil mluvčí zoo Martin Vobruba.

"Plzeňané mohou vánoční stromky zbavené ozdob odkládat vedle kontejnerů na tříděný odpad. Stromky mohou být vcelku, ale bez igelitových obalů. V žádném případě je lidé nemají vhazovat do popelnic, kde by zabíraly místo," informovala Marie Fialová z tiskového odboru plzeňského magistrátu. 

Stejně jako v předcházejících letech bude i letos jejich odvoz postupně zajišťovat Čistá Plzeň s.r.o.  Použité vánoční stromky se štěpkují a poté slouží jako palivo.

Ohodnoť článek

Foto Kateřina Misíková/ZOO Plzeň

Štítky zoo Plzeň, vánoční stromky, Martin Vobruba, krmení, vánoční stromek, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zvířata v plzeňské zoo si pochutnávají jen na těch vánočních stromcích, které obchodníci neprodali  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.