Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Plzeň rozdělí přes milion korun v rámci protikoronavirové dvanáctky, dotaci získá charita i hospic

Zastupitelé města schválili finanční podporu pro Diecézní charitu Plzeň, Hospic sv. Lazara a Domovinku. Dotaci obdrží také SeneCura SeniorCentrum. Peníze jdou z rozpočtu Odboru sociálních služeb plzeňského magistrátu. Zmíněná zařízení peníze využijí zejména na nákup ochranných prostředků a dezinfekcí.

„Rada města Plzně již v dubnu schválila soubor opatření vedoucích ke zmírnění negativních dopadů koronavirové krize na území města, takzvanou Plzeňskou 12. Podle jednoho z bodů tohoto souboru může město pomoci sanovat výdaje přímo spojené s koronavirovou krizí neziskovým organizacím, které poskytují sociální služby a realizují jiné sociální projekty,“ uvedla Eliška Bartáková (ANO), náměstkyně pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí.

Hospic svatého Lazara, který je jediným zařízením poskytujícím hospicovou a paliativní péči na území Plzeňského kraje, obdrží dotaci 400 tisíc korun. Peníze využije na uhrazení věcných i osobních nákladů, které zařízení není schopné kvůli snížením příjmům pokrýt.

Projekt Dezinfekce na stacionáři podpoří město dotací 351 tisíc korun. Domovinka – sociální služby je využije na zakoupení přístroje pomáhajícího udržet hygienicky komfortní prostředí. Zařízení poskytuje celkem čtyři druhy sociálních služeb a to, pečovatelskou službu, týdenní stacionáře, denní stacionáře a sociálně aktivizační služby.

147 tisíc získá Diecézní charita Plzeň, finanční prostředky půjdou na nákup ochranných pomůcek a dezinfekčních prostředků do Domova sv. Alžběty. Peníze také šly na dokoupení respirátorů, ochranných obleků či dezinfekčních přípravků na praní. Další finanční prostředky jsou určené pracovníků, kteří pomáhají v charitativním humanitárním skladu, tedy při výdeji potravinové pomoci, při přípravě oblečení nebo s regulací počtu osob ve vnitřních prostorách.

Organizace SeneCura SeniorCentrum MOPT zaznamenala zvýšené náklady za nákup dezinfekčních prostředků, jednorázového nádobí nebo vybavení do takzvaného covidprostoru, který vznikl v rámci zařízení. S úhradou pomůže právě program Plzeňská 12, která organizaci zašle téměř 87 tisíc korun. SeneCura je provozovatelem sociální služby domov pro seniory a domov se zvláštním režimem s kapacitou 120 lůžek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky COVID-19, koronavirus, Plzeň, dotace, hospic, charita, peníze, sociální služby, Diecézní charita Plzeň, koronavirová krize, SeneCura SeniorCentrum MOPT a.s., Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň rozdělí přes milion korun v rámci protikoronavirové dvanáctky, dotaci získá charita i hospic  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.