Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Štědrý den na záchrance: Porod, pobodaný mladík a muž, co si ze vzteku rozbil lahev o hlavu

Ani o Vánocích se krajští záchranáři rozhodně nenudili. Stejně jako v posledních měsících nadále převáželi do nemocnic pacienty s onemocněním covid-19, které postihly komplikace. K radostnějším výjezdům patřil ten o půlnoci, kdy na svět přivítali novorozeného chlapečka, kterému se nechtělo čekat na odvoz do porodnice.

Policisté, hasiči i záchranáři musí být vždy ve střehu, nehledě na denní dobu nebo svátky. Služby o Vánocích jsou sice netypické, avšak málokdy poklidné. Letošní rok nebyl výjimkou.

„K radostným patřil předpůlnoční výjezd plzeňských záchranářů k překotnému porodu v Plzni na Borech. Chlapeček se svým zrozením na příjezd do porodnice nečekal a tak maminka musela porodit ještě doma. Zdravotničtí záchranáři zajistili matku i zdravého novorozence a oba transportovali k dovyšetření do nemocnice,“ uvedl Vítězslav Sladký z krajské záchranky.

Dramatičtější byl výjezd k pětadvacetiletému muži ve Kdyni na Domažlicku, kterého po hádce bodla do zad steakovým nožem jeho o dva roky mladší partnerka. Kromě záchranky na místo okamžitě vyjeli i policisté. Středně těžce zraněný muž putoval na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Plzni.

„Tak jako v posledních měsících záchranáře i nadále zaměstnávají nemocní s covid-19. Jen během Štědrého dne transportovali do nemocnic dvě desítky nemocných se suspektním nebo již potvrzeným případem tohoto onemocnění a následnými komplikacemi,“ dodal Sladký.

Z policejních záznamů

Kuriózní zásah evidují i městští policisté, kteří na Štědrý den vyjížděli k čerpací stanici v Plzni na Karlovarské třídě. Odkud hlásili lidé problémy s podnapilým muže, který se choval velmi agresivně.

„Nedokázal překonat svůj vztek a podrážděnost z toho, že jej opustila manželka a ze zlosti si rozbil láhev o hlavu. Způsobil si tak krvácející zranění na hlavě, které bylo nutno ošetřit. Toho se strážníci okamžitě ujali a provizorně mu ránu obvázali obvazem ze zdravotnického batohu,“ popisuje incident mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Devětatřicetiletého pacienta si převzali záchranáři a převezli jej do nemocnice v Plzni na Lochotíně. Celá věc bude mít dohru u správního orgánu. Muž si totiž i přes několikerá upozornění strážníků při jednání s nimi odmítal nasadit roušku.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS PK

Štítky záchranáři, záchranná služba, Vánoce, Plzeň, porod, Domažlice, krimi, Štědrý den, nemocnice, Fakultní nemocnice Plzeň, okres Domažlice, Kdyně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štědrý den na záchrance: Porod, pobodaný mladík a muž, co si ze vzteku rozbil lahev o hlavu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.