Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Fotbalový Ježíšek opět obdaruje nemocné i zvířata v ZOO

Ani pandemie koronaviru neohrozila každoroční tradici plzeňských viktoriánů, kdy může kdokoli přinést pod stromeček před stadion dárek pro pacienty Fakultní nemocnice Plzeň a zvířata ze zoologické zahrady. Kromě fanoušků přidá dárky i Viktorka a hráči.

Vánoční stromeček s ozdobami v barvách plzeňského týmu, který nemůžete při procházce po Štruncových sadech minout. Pokud byste přeci tápali, staří zamířit před Viktoria shop. Strom zde bude až do 22. prosince do 12:00. Poté hráči osobně odvezou předat dary. Kam poputují?

V minulých letech mířily dárky především dětským pacientům ve fakultní nemocni, nyní by však pozornost rádi směřovali i na seniory.

„Většina seniorů byla tento rok izolovaná od rodin a ten, kdo byl nakažený koronavirem, měl nebo má podlomené zdraví ze samoty. Právě senioři potřebují letos největší pomoc,“ potvrzuje mluvčí FN Plzeň Gabriela Levorová

Jako dárky doporučuje ovocné čaje, vitamínové tablety, teplé ponožky nebo například župany. „Senioři jsou ve FN Plzeň hospitalizováni na mnoha odděleních a dárky by jim udělaly radost,“ dodala.

Z hygienických důvodů není vhodné pořizovat dětským pacientům plyšové hračky. Proto jsou nejlepší volnou knížky, stolní hry nebo výtvarné potřeby.

Kdo má rád zvířátka a plzeňskou zoo, ten může přinést pod stromeček jablka nebo ořechy, na kterých si zvířata ráda pochutnají.

„Zoologická zahrada ráda přijme pro býložravce pěkná jablka a mrkev, ať už pro kopytníky, opice, hlodavce nebo další býložravé strávníky. Potěší i různé druhy ořechů, zejména vlašské, ale třeba také lískové. Nenoste, prosím, tvrdé pečivo nebo plody podléhající rychlé zkáze či v horším stavu,“ vysvětluje Martin Vobruba, tiskový mluvčí Zoologické zahrady města Plzně.

Pokud se rozhodnete přinést k Doosan Areně drobné dary, čiňte tak v čase od 9:00 do 17:00, kdy vše sklidí a nehrozí, že zůstanou balíčky přes noc bez dozoru.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, dárky, Vánoce, FN Plzeň, ZOO, zoologická zahrada, Fakultní nemocnice Plzeň, pacient, pandemie covidu-19, Ježíšek, Martin Vobruba, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalový Ježíšek opět obdaruje nemocné i zvířata v ZOO  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.