Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Chodci už mohou využívat zrekonstruovaný podchod v Potoční ulici na Doubravce

Zrekonstruovaný podchod železniční trati v Potočí ulici už slouží občanům Doubravky. Jde o důležitou a hojně využívanou spojnici obytných částí MO Plzeň 4. Umožní zlepšení obslužnosti lokalit ulic U Pražské dráhy, Potoční a Ke sv. Jiří.

„Jedná se o poměrně složitou a technicky zajímavou stavbu na malém území, což je patrné například tehdy, když se člověk podívá na opěrné zdi. Věřím, že vynaložené prostředky za to stály. Průchod pro pěší i průjezd zde bude bezpečnější. Z mého pohledu to lze využívat i jako bezpečnější trasu pro cyklisty z lokality od svatého Jiří do této části Doubravky,“ uvedl při slavnostním otevření náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule (TOP 09). 

„Stavební úpravy v Potoční ulici začaly v polovině června a trvaly přibližně šest měsíců. Součástí je i nové veřejné osvětlení a doplněné plochy zeleně. Celkové náklady jsou vyčísleny na 14 milionů korun,“ popsal modernizaci Potoční ulice Pavel Šindelář (ODS), technický náměstek primátora, do jehož gesce spadá Odbor investic Magistrátu města Plzně zajišťující akci.

„My jako obvod jsme samozřejmě rádi, že město Plzeň tento podchod zrealizovalo, neboť se tím významně zvýšila bezpečnost pohybu chodců mezi oběma částmi našeho obvodu, předělenými železniční tratí. Původní trasa byla nebezpečná hlavně pro děti, které tímto úsekem denně procházely do 14. základní školy a chodily po nepřehledné a úzké vozovce se silničním provozem,“ řekl místostarosta MO Plzeň 4 Zdeněk Mádr (ODS).

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Plzen.eu

Štítky podchod, rekonstrukce, MO Plzeň Doubravka, chodci, bezpečnost, Doubravka, Plzeň, ODS, Michal Vozobule, TOP 09, Pavel Šindelář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chodci už mohou využívat zrekonstruovaný podchod v Potoční ulici na Doubravce  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.