Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Centrální plzeňský obvod zkontroloval v úklidových firmách připravenost techniky na zimu

Připravenost zimní techniky kontroloval před nadcházející zimou centrální plzeňský obvod. Obvod musí ze zákona vlastními prostředky zajistit úklidové práce v souvislosti se zimním obdobím. 

„Na zimu se každoročně pečlivě připravujeme, a to na základě Plánu zimní údržby, který je vyhotoven Správou veřejného statku města Plzně a jednotlivými městskými obvody,“ informuje David Procházka (ANO), starosta plzeňského centrálního obvodu.

Co Operační plán obsahuje? Jsou v něm především stanoveny rozsahy zásahů na jednotlivých komunikacích, neboť každá lokalita, která je rozdělena do dalších úseků, má časovou lhůtu na ošetření podle pořadí důležitosti komunikace. Vše vychází ze smluv s firmami, které se o jednotlivé úseky starají. "V souladu s Operačním plánem je také nutno zkontrolovat a prověřit způsobilost techniky. Provede se montáž mechanismů a přezkouší se pro úklid sněhu i pro posyp. Za to jednotlivé úklidové firmy zodpovídají," říká mluvčí obvodu Miroslav Knotek.

V rámci kontroly techniky jednotlivé úklidové firmy v tomto období navštěvují pracovníci úřadu, kteří si nechají veškerou techniku ukázat, spustit a je provedou celkovou kontrolu funkčnosti, a to včetně přídavných zařízení. Na území třetího plzeňského obvodu zimní údržbu zajišťují celkem čtyři firmy.  

Obvod rovněž disponuje posypovým materiálem, který budou v období od listopadu 2020 do března 2021, dle potřeby, tedy v případě sněžení či náledí, vydávat pracovníci Úřadu městského obvodu Plzeň 3. K dispozici je 650 tun písku a 46 tun soli.

„Kontrol veškeré zimní techniky, která pracuje na našem obvodě, jsem se osobně zúčastnil. Mohu konstatovat, že je vzorně připravena, za což všem firmám děkuji. Doufám ale, že s perfektní připraveností bude korespondovat i včasnost zásahu, což budeme samozřejmě monitorovat,“ dodal David Procházka.

Ohodnoť článek

Foto MO Plzeň 3

Štítky zimní údržba, kontrola techniky, MO Plzeň 3, zima, technika, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Centrální plzeňský obvod zkontroloval v úklidových firmách připravenost techniky na zimu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.