Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Krize teď udeří mnohem silněji, kraj žádá ministerstvo financi o rychlou účelovou dotaci 10 milionů

Radní Plzeňského kraje schválili podání žádosti o rychlou účelovou dotaci ve výši 10 milionů korun Ministerstvu financí České republiky. Měla by sloužit k pokrytí prvotních nákladů na akce a nezbytná opatření přijatá v rámci řešení krizové situace v době vyhlášeného nouzového stavu.

„V rozpočtu kraje pro rok 2020 byla v souladu krizovým zákonem vyčleněna krizová rezerva ve výši jeden milion korun. Po vyhlášení nouzového stavu v březnu 2020 byla tato krizová rezerva několikrát navyšována. Plzeňský kraj tehdy požádal o rychlou dotaci ve výši 10 milionů korun v souladu s usnesením vlády č. 652 a dotaci obdržel. Všechny tyto prostředky se vyčerpaly, zejména na nákup ochranných prostředků a dezinfekce,“ uvedla zastupující hejtmanka Marcela Krejsová (ODS).

Celková částka skutečně uhrazených prostředků k 12. říjnu 2020 činí 43 759 952 korun včetně krytí z dotací z MF, která byla 10 milionů korun a MPSV, ta činila 144 103 korun. „Vše nasvědčuje tomu, že krizová situace je nyní mnohem závažnější a že její řešení krajem i obcemi bude tentokrát ještě nákladnější. Proto se navrhuje v rámci dalšího nouzového stavu požádat o další rychlou dotaci z účelové rezervy na řešení krizových situací, jejich předcházení a odstraňování jejich následků,“ doplnila Marcela Krejsová.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky účelová dotace, kraj žádá o peníze, krizová situace, nouzový stav, dotace, Plzeňský kraj, Ministerstvo financí České republiky, Marcela Krejsová, ODS, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krize teď udeří mnohem silněji, kraj žádá ministerstvo financi o rychlou účelovou dotaci 10 milionů  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.