Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zápis z jednání plzeňského zastupitelstva veřejnost mít nebude, Piráti změnu neprosadili

Pirátům se nepodařilo prosadit na jednání plzeňského městského zastupitelstva změnu v jednacím řádu. Její podstatou bylo, aby zápisy z jednání zastupitelstva města měla veřejnost k dispozici na internetových stránkách města.

Veřejnost si zatím může videopřenos z celého jednání zastupitelstva pustit v archivu na webu města. Piráti teď chtěli informovanost občanů ještě zvýšit prostřednictvím zápisu. Tento jednoduchý krok měl podle nich umožnit přehledně a jednoduše dohledat výstupy jednotlivých zastupitelů.

„Chceme, aby každý občan a samozřejmě novináři mohli jednoduše a přehledně dohledat, co a kdo ze zastupitelů říkal. Pokud byste se chtěli pustit do ověřování výroků městských politiků nyní, museli byste si na to vzít pár dní dovolené,” obhajoval svůj návrh předkladatel Daniel Kůs (Piráti).

„Dnes si může občan najít video záznam z jednání zastupitelstva, který je teď rozdělený do jednotlivých bodů. Může si na ně kliknout a najít si rychle ten, který ho zajímá,“ uvedl technický náměstek primátora Pavel Šindelář (ODS).

Pro návrh na změnu jednacího řádu se Pirátům nepodařilo najít podporu u většiny členů zastupitelstva. Zápis z jednání tak nebude mít veřejnost k dispozici.  

Ohodnoť článek

Foto Richard Beneš

Štítky zastupitelstvo, město Plzeň, zastupitelé Plzně, magistrát, jednací řád, Daniel Kůs, Česká pirátská strana, Pavel Šindelář, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zápis z jednání plzeňského zastupitelstva veřejnost mít nebude, Piráti změnu neprosadili  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.