Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Divadlo Pluto získalo od hygieniků výjimku, diváci nemusí nosit roušky

Krajská hygiena dospěla k závěru, že v soukromém plzeňském Divadle Pluto nebude platit povinnost zakrývat si nos a ústa. To se provozovatelům podařilo zejména díky netradičnímu uspořádání hlediště, kdy diváci nesedí klasicky v řadách ale u kulatých stolků.

Do divadla bez roušky? Ano, je to možné. Kabaretní divadlo na Doubravce má kapacitu 160 míst a návštěvníci zde usedají ke stolům pro čtyři až osm lidí. Navíc se mohou během představení občerstvit. Protože zde sedí takto rozprostřeni, dodržují tím pádem i nutné rozestupy.

„Moc si této výjimky vážíme. V našem divadle hrajeme samé komedie a věříme, že diváci přivítají, že se mohou u nás dál bavit, aniž by byli jakkoliv omezováni,“ komentuje aktuální situaci principálka divadla Jindřiška Kikinčuková.

„Divákům samozřejmě doporučujeme, aby si roušky vzali do divadla s sebou a pohybovali se v nich v prostorách šatny nebo foyer. Pokud někdo roušku mít nebude, budeme je nabízet k prodeji v naší pokladně. Samozřejmě budeme dbát na zvýšenou hygienu, po každém představení budeme dezinfikovat stoly, židle, ale i jeviště, bar a šatnu,“ vysvětluje produkční Divadla Pluto Anna Kupková.

Už 7. září vstoupí Pluto do své 22. sezóny představením Uzloviny, což je erotický kabaret Radima Uzla, který slaví letos osmdesáté narozeniny. Po celé září se tu diváci dočkají i představení, která se musela kvůli jarní pandemii odložit. V říjnu se mohou zájemci těšit na minifestival Česky hezky, na který přijede například režisér Zdeněk Troška nebo herec Miroslav Hanuš.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Divadlo Pluto

Štítky divadlo, Divadlo Pluto, Plzeň, kultura, opatření, roušky, koronavirus, covid-19, rouška, představení, Krajská hygienická stanice, Jindřiška Kikinčuková, Zdeněk Troška, Radim Uzel, Miroslav Hanuš, Doubravka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadlo Pluto získalo od hygieniků výjimku, diváci nemusí nosit roušky  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.