Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Konec vysokoškolských kolejí? Komplex na Borských polích nabízí moderní byty pro studenty

Je tu kavárna, pekárna, hřiště, relaxační zóna a také 542 bytů. Valná většina z nich je ale již prodána nebo už je obývají první nájemníci. Další dvě budovy dokončí developer ještě letos. Cena nájmů podle realizátora odpovídá aktuálnímu trhu, univerzita je také připravena poskytnout nadaným studentům i stipendia na bydlení.

„V České republice univerzitní kampusy v pravém slova smyslu neexistují, a tak mají studenti v Česku pouze dvě možnosti: žít na kolejích, které již nesplňují požadavky mladých 21.století, nebo si pronajmout byt. Snažíme se inspirovat úspěšnými zahraničními modely, které v České republice přizpůsobujeme našim podmínkám. Z celkového počtu 550 jednotek jsme si ponechali 226 jednotek, které pronajímáme studentům, mladým lidem a externím zaměstnancům, kteří v Plzni pracují. uvádí výkonný ředitel společnosti Daramis Martin Vachek.

Student, který se zde ubytuje už nemusí prakticky nic řešit. Byty mají vestavěné skříně, spotřebiče, nádobí i povlečení. V každé budově je navíc prádelna, některé pokoje však mají i pračku.

„Vítáme možnost využití ubytovacích kapacit, které komplex Unicity Living nabízí, zejména našimi zahraničními studenty.  Také si ceníme pomoci majitele objektu, společnosti Daramis, která poskyne stipendium pro ubytování našich studentů, prioritně s handicapem. Pro ně je důležitý bezbariérový přístup a další služby, které komplex nabízí,“ uvedl prorektor Západočeské univerzity v Plzni Vladimír Duchek.

Cena nájmů se pohybují od 11 tisíc korun a jsou v ní zahrnuty i energie nebo přístup na wifi. Na jednoho studenta to tak činí pět až šest tisíc. Obsazenost je momentálně na 85 procentech.

„Nyní dokončujeme poslední fázi, dalších 102 bytových jednotek. Jsou to už větší jednotky, protože tady máme požadavky ze strany klientů, že by zde chtěli zůstat i po studiu, nebo sem přicházejí páry, které by tady chtěly bydlet. Takže my si z těch 102 bytových jednotek si jednu tu věž, tedy 34 bytů chceme nechat a chceme je poskytovat na dlouhodobější podnájmy a ty zbývající prodáváme,“ dodává Vachek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto unicity-living.cz

Štítky bydlení, studenti, ZČU, Unicity, Borská pole, developer, kampus, Plzeň, Česko, Západočeská univerzita v Plzni

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec vysokoškolských kolejí? Komplex na Borských polích nabízí moderní byty pro studenty  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.