Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Letadla, dvoutakty nebo Elton John na náplavce

I tento víkend je pěkně nabitý, na své si tentokrát přijdou milovníci techniky. Pro veřejnost se otevírá Muzeum Hangár 3 v Líních, kde mohu lidé obdivovat legendární stroje jako byl Spitfire. Kdo se raději drží při zemi, ten může vyrazit obdivovat duroplastové dvoutakty.

Chtěli byste umět cestovat v čase? Není problém, stačí si udělat výlet do soukromého muzea dvoutaktů v Lobzích. Bohatá expozice zahrnuje především trabanty a wartburgy. Obdivovat zde mohou lidé i vůz, který sloužil východoněmecké pohraniční stráži i kempingový vůz s karavanem.

„V rámci festivalu Industry Open máme v sobotu i v neděli komentované prohlídky od 14:00, 15:30 a 17 hodin. Kromě teď vozidel, retro interiéru bytu a dobové módy, tak si návštěvníci budou moci prohlédnout výstavu fotografií loňské expedice „Trabantem za polární kruh“,“ zve správce expozice Pavel Křovák.

Lístky jsou v prodeji online na webu plzenskavstupenka.cz.

Kdo má hlavu v oblacích

Milovníci letecké techniky mohou vyrazit v sobotu do Muzea Hangár 3 v Líních. Hlavním bodem programu bude vzpomínka na 80. výročí Bitvy o Británii a účasti našich letců ve vzdušných soubojích. Celkem budou moci návštěvníci obdivovat devět strojů. Venkovní prostory obsadí tábor RAF. Dorazit by také měl armádní štábní automobil Škoda 903 Superb. Vše he doplněno i výstavou „Československá armáda z dob První republiky“. Brány hangáru se otevřou v 11 hodin.

Letní kino

Unikátní promítání na plzeňské náplavce pokračuje i tuto neděli. Na programu je snímek Rocketman, který popisuje hudební kariéru Eltona Johna. Hudební drama zachycuje jeho začátky, kdy coby brýlatý a oplácaný kluk dělal křoví úspěšným muzikantům. Pak potkal svého dvorního textaře a strmá cesta na absolutní špici hudebního showbyznysu na sebe nenechala dlouho čekat. Promítání začíná v devět večer, vstupné je zdarma.

Překážkový běh

V neděli startuje populární překážkový běh pro ty nejmenší závodníky. V areálu Škodaland je připravena trať plná nástrah. Děti rozděleny podle věkových kategorií budou muset zdolat vodní příkop, přelézt stěnu a mnohé další. Ze závodu odchází každý jako vítěz a obdrží pamětní medaili a drobné dárky. Absolutní vítězové ve svých kategoriích obdrží poháry. Na běh je nutná registrace na webu https://skodalandracejunior.cz/, kdo přijde na poslední chvíli, nebude se moci zúčastnit. Start v pořadí třetího ročníku Škodaland Race Junior začíná v 10 hodin.

Souboj atletické špičky

Plzeň bude v sobotu a v neděli hostit mistrovství České republiky mužů a žen v atletice, kde se sejde téměř kompletní česká špička. Strhující souboje o tituly se uskuteční na Atletickém stadionu města Plzně. Národní šampionát se bude v západočeské metropoli konat počtvrté v jeho historii.

„Těším se na souboj oštěpařek s Barborou Špotákovou a Nikolou Ogrodníkovou, také na vystoupení Lady Vondrové v závodech na 200 a 400 metrů. Zuzana Hejnová letos poprvé poběží čtvrtku překážek,“ říká předseda Českého atletického svazu Libor Varhaník.

Sobotní proram začíná v 11:30m v neděli od 11 hodin. Počet diváků na stadionu je omezen. Sportovní kládní budou moci diváci sledovat také prostřednictvím živého streamu na Facebooku nebo prostřednictvím ČT Sport.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Industry Open

Štítky Tipy na výlet, Plzeň, sport, kultura, letní kino, Muzeum dvoutaktů, Líně, Elton John, muzeum, Supermarine Spitfire, Trabant, Wartburg, Pohraniční stráž, bitva o Británii, Royal Air Force, náplavka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Letadla, dvoutakty nebo Elton John na náplavce  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.