Počasí dnes13 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Starosta chce bojovat za zachování pošty na Skvrňanech. Vyzývá i občany, aby dali najevo svůj názor

Plánované zrušení pobočky České pošty v Macháčkově ulici na Skvrňanech pořádně hnulo žlučí nejen místním obyvatelům, ale také samotnému vedení centrálního obvodu. Starosta David Procházka (ANO) upozorňuje na to, že se jedná o sídliště, kde žijí převážně senioři. Chce proto vyvolat jednání se zástupci České pošty. Pomoci by mohli i samotní občané, kteří mohou zasílat na speciálně zřízenou e-mailovou adresu své nesouhlasné vyjádření.

„Česká pošta dnes zveřejnila seznam poboček, které chce trvale a bez náhrady uzavřít. Přestože mne mrzí uzavření všech poboček, tak zásadně nesouhlasím zejména s uzavřením pobočky České pošty číslo 18 v Macháčkově ulici v plzeňských Skvrňanech,“ uvádí starosta centrálního obvodu David Procházka. Podle něj poskytuje tato pobočka služby pro zhruba 14 tisíc obyvatel žijících v městských částek Skvrňany a Nová Hospoda.

Česká pošta zruší od 1. července 300 svých poboček, přičemž z jednotlivých měst jich nejvíce ubude v Praze, Brně a v Plzni, kde se to týká hned 13 pošt. Další tři uzavřou v Klatovech, dvě v Tachově a po jedné v Domažlicích, Sušici a Rokycanech....

 

Konec této pobočky negativně postihne zejména seniory a rodiny s malými dětmi, kteří tvoří většinu obyvatel tohoto sídliště. Procházka zároveň upozorňuje na to, že zrušení této pobočky zhorší dostupnost služeb pro čtvrtinu obyvatel celého obvodu.

„Z těchto důvodů nesouhlasím s uzavřením pobočky pošty číslo 18 a budu iniciovat jednak přijetí usnesení Zastupitelstva a Rady Městského obvodu Plzeň 3, dále zašlu podnět Primátorovi města Plzně s nesouhlasným stanoviskem k uzavření pobočky a také vyvolám jednání s odpovědnými zástupci České pošty, kde je budu informovat o nesprávnosti jejich rozhodnutí,“ říká Procházka.

Zároveň se obrací také na občany a vyzývá je k vyjádření. Zaslat jej mohou obyvatelé na speciálně zřízený e-mail: rusenipostMO3@plzen.eu nebo mohou přijít s dopisem osobně na recepci městského úřadu v sadech Pětatřicátníků. „Věřím, že pokud bude hlas občanů dostatečně silný, začne nás vedení České pošty konečně brát jako partnery a některé pobočky ubráníme,“ dodává starosta.

První žádosti o zachování skvrňanské pobočky České pošty už obvod získal. „Doufám, že zabojujete za obyvatele Skvrňan a nenecháte zavřít zdejší poštu. Neumím si to vůbec představit. Její služby využívám setrvale a zřejmě nejen já, prakticky se nestane, aby tam nebyla fronta, a teď máme jezdit s balíky nebo pro ně, pro každý doporučený dopis, tramvají až někam do města, na hlavní poštu?“ ptá se například paní Veronika.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MO Plzeň 3

Štítky Česká pošta, zrušení poboček, Plzeňský kraj, poštovní služby, zásilkovna, balíky, David Procházka, Skvrňany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starosta chce bojovat za zachování pošty na Skvrňanech. Vyzývá i občany, aby dali najevo svůj názor  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.