Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Oblíbené farmářské trhy se vrací na plzeňské náměstí, své zboží nabídne přes 50 prodejců

Letošní první farmářské trhy nabídnou zhruba 50 stánků s výrobky ryze českých farem, pekáren či uzenářství. Z drtivé většiny půjde o výrobce z Plzeňského kraje. Poprvé budou moci lidé vyrazit na náměstí Republiky už tuto sobotu. Pro čerstvé pečivo, uzeniny, víno či sazenice si pravidelně chodí až 3000 Plzeňanů.

„Plzeňané se mohou těšit každou sobotu na zhruba padesát prodejců skvělého lokálního jídla. Trhy jsou součástí celosvětového hnutí Slow food. Proto umožňujeme prodej jen skutečně kvalitního a originálního jídla. Zhruba sedmdesát procent prodejců pochází z Plzeňského kraje,“ uvedl pořadatel trhů ze sdružení Envic Tomáš Popp.

Farmářské trhy se v Plzni konají celou řadu let a je o ně obrovský zájem. Oficiální prodej začne v sobotu 25. března v 8:00. Zákazníci ale chodí nakupovat už od půl sedmé ráno, a tak se po určitých výrobcích doslova jen zapráší. Největší zájem bývá o čerstvou zeleninu, mléčné výrobky, maso a pečivo.

„Letošní rok nepřipravujeme žádné revoluční novinky. I nadále budeme poskytovat prostor i novým prodejcům z našeho kraje a města. Trhy jsou i inkubátorem pro nové nadějné projekty. Dobrým příkladem je pekařství Bread House, které svoji aktivitu zahájilo před několika lety právě na trzích. Dnes má pekárna svoji úspěšnou prodejnu a stabilní zákazníky. Díky trhům získali majitelé pekárny sebevědomí a nabrali první zákazníky,“ zdůraznil Popp. Dále jmenoval korejskou rodinnou firmu Korjo-saram z Plzně, nabízí korejské speciality. Díky prestiži trhů roste v Plzni také počet farmářských obchodů, dodal.

Nemilou zprávu ale je, že prodejci museli na své zboží nalepit vyšší cenovky. Důvodem jsou vysoké ceny energií a služeb. Přesto podle Poppa nejsou ceny nijak výrazně vyšší než v běžném maloobchodu. Farmářské trhy se budou konat každou sobotu až do 16. prosince.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Farmářské trhy

Štítky Farmářské trhy, Tomáš Popp, čerstvé potraviny, lokální výrobky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oblíbené farmářské trhy se vrací na plzeňské náměstí, své zboží nabídne přes 50 prodejců  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.