Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Silnice i chodníky budou klouzat, meteorologové varují před náledím

V celých západních Čechách se dnes v noci může tvořit náledí. Výstraha meteorologů platí od dnešní sedmé hodiny večerní do čtvrtečního rána. Pozor by si měli dávat motoristé i chodci. Teploty budou v následujících dnech velmi kolísat. V Plzeňském kraji sice bude v noci pod nulou, přes den se ale rtuť teploměru vyšplhá až na jarních 15 stupňů.

„V důsledku poklesu teplot pod nulu budou povrchy lokálně namrzat," varuje Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Výstraha má platnost do čtvrtečních 09:00.

Kvůli kluzkému povrchu hrozí na neošetřených silnicích problémy v dopravě a zvýšená nehodovost. Řidičům proto ČHMÚ doporučuje jezdit velmi opatrně. Pozorní by měli být i chodci, kterým hrozí úraz v důsledku uklouznutí. Starší nebo méně mobilní lidé by měli po dobu platnosti výstrahy omezit vycházení ven.

V noci na čtvrtek spadnou teploty v Plzeňském kraji na -3 až -6 stupňů Celsia. Ráno se mohou ojediněle vyskytovat mrznoucí mlhy. Přes den bude polojasno až oblačno. Nejvyšší teploty se budou pohybovat od šesti do devíti stupňů Celsia. V pátek k nám začne proudit teplý vzduch od jihozápadu. V noci bude kolem jednoho stupně, přes den už ale naměříme 11 až 15 stupňů. Podobné teploty slibuje i víkend. Podle meteorologů nás čeká polojasná až oblačná obloha. Déšť a přeháňky se podle předpovědi objeví v neděli.

Ohodnoť článek

Foto Lenka Radarová

Štítky náledí, ledovka, výstraha čhmú, předpověď počasí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice i chodníky budou klouzat, meteorologové varují před náledím  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.