Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Úředníci magistrátu opět provětrali šatníky a darovali potřebným 70 pytlů oblečení a obuvi

Charitativní sbírka s všeříkajícím názvem Ukliď šatník“ se uskutečnila mezi zaměstnanci plzeňského magistrátu už počtvrté. Do skladu Diecézní charity nakonec zamířilo více než 70 pytlů s oblečením, botami a hračkami. Kromě zaměstnanců magistrátu a prvního městského obvodu se do sbírky zapojila také Městská policie nebo Krašovská Aktivity centrum.

„Setkáváme se čím dál častěji s tím, že nynější nepříznivou situaci významně pociťují hlavně nízkopříjmové skupiny obyvatelstva. Jedná se nejen o samoživitele, ale také o rodiny s více dětmi, seniory a další potřebné. Akce Ukliď šatník! je, jak se ukazuje, mezi zaměstnanci úřadu populární a jsem velice rád, že pomůže lidem ve špatné životní situaci,“ řekl radní pro oblast sociální a aktivní život seniorů Jiří Šrámek (ANO).

Ředitel Diecézní charity Plzeň Jiří Lodr vnímá, že se do ekonomických potíží dostává v současné době čím dál více lidí. Podobné sbírky proto velmi vítá. „Podařilo se nashromáždit 70 pytlů dámského, pánského i dětského oblečení, ale také hraček. Pomoc bude rozdělena potřebným prostřednictvím humanitárního šatníku Diecézní charity Plzeň v Cukrovarské 16. Jsem vděčný všem, kteří se zapojili,“ dodal Lodr.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Barbora Hájková

Štítky sbírka, charitativní akce, Ukliď šatník, Diecézní charita Plzeň, Jiří Šrámek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úředníci magistrátu opět provětrali šatníky a darovali potřebným 70 pytlů oblečení a obuvi  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.