Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

U fakultní nemocnice na Borech začne zítra kácení stromů, musí ustoupit novým parkovacím místům

Celkem 28 stromů v ulici Edvarda Beneše v Plzni musí k zemi. Stav dřevin není podle obvodu ve stavu, aby přečkaly stavbu nových parkovacích míst. Podél fakultní nemocnice na Borech by mělo do konce roku vzniknout 52 nových stání. Bez zeleně ale místo nezůstane, naopak tam vysadí 31 mladých jilmů.

 „S nedostatkem parkovacích míst se dlouhodobě potýká v podstatě celá Plzeň. Ve třetím městském obvodu se snažíme každým rokem jejich počet navyšovat. Jako první se v letošním roce realizuje celkem 52 parkovacích stání v ulici Edvarda Beneše v úseku od Stehlíkovy ulice po ulici 17. listopadu,“ popisuje starosta centrálního městského obvodu David Procházka (ANO).   

Kořenový systém stávajících stromů je narušený. Odborníci proto rozhodli, že je lepší těchto 28 pajasanů žlaznatých vykácet a po dokončení stavebních prací je nahradit novými stromy, konkrétně 31 jilmy.

„Kácení začne kvůli dodržení doby vegetačního klidu již nyní, a to zítra v sobotu 11. března. Dokončeno bude o týden později. Stavba samotná se začne realizovat od 1. července 2023, hotovo by mělo být do konce tohoto roku,“ doplnila mluvčí obvodu Michaela Adámková.

Stavební práce si také vyžádají přeložku veřejné komunikační sítě, pod navrženým parkovacím pruhem totiž nyní vedou telekomunikační kabely. „V souvislosti s parkovacími místy dojde také ke zrušení stávajícího veřejného osvětlení, které se nachází v místech budoucích stání. Lampy se přesunou na trakční vedení na druhé straně vozovky. Samotná realizace parkovacího pruhu by měla začít od 1. července, hotovo by pak mělo být do konce letošního roku,“ dodal místostarosta obvodu Pavel Šrámek (Piráti).

Kdy se bude kácet:

  • Sobota 11.3. 8:30 zahájení kácení. Bude se kácet úsek od Stehlíkovy ulice po Dobrovskou (úsek bez trolejí).
  • Pondělí 13.3. 8:30 dokončení předchozího úseku + stromy mimo trolejové vedení.
  • Středa 15.3. podle stavu kácení – případné dokončení předchozích úseků.
  • Sobota 18.3. se podle podmínek Dopravních podniků bude kácet zbývající úsek s trolejovým vedením.

Ohodnoť článek

Foto Zuzana Duzbabova

Štítky parkovací místa, nedostatek parkovacích míst, fakultní nemocnice, Bory, David Procházka, Pavel Šrámek, kácení dřevin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U fakultní nemocnice na Borech začne zítra kácení stromů, musí ustoupit novým parkovacím místům  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.