Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Aplikace v telefonu upozorní obyvatele Tachova na možné dopravní uzavírky nebo kulturní akce

Rychlejší řešení problémů, které trápí Tachovany i přehledná a moderní forma komunikace s občany. To všechno si slibuje vedení města od mobilní aplikace Munipolis – mobilní rozhlas. Tuto službu mohou od začátku března využívat všichni obyvatelé, kteří se do ní zaregistrují. Do telefonu jim pak budou chodit informace týkající se například dopravních uzavírek nebo připomenutí poplatků. Lidé mohou naopak přes aplikaci upozornit radnici na nepořádek nebo autovraky.

Mobilní rozhlas používá už více než 2 900 samospráv, firem a dalších institucí v ČR. Aplikaci využívá 788 tisíc uživatelů. Českou aplikaci znají také na Slovensku, v Německu, ve Francii nebo v Anglii.

Po dvou měsících testování a příprav mohou obyvatelé Tachova využívat mobilní aplikaci, která je upozorní například na krizové události jako je výpadek energií nebo blížící se špatné počasí. Dostávat budou upozornění o poplatcích nebo pozvánky na kulturní, společenské nebo sportovní akce.

Aplikace je zdarma ke stažení pro telefony se systémem Android i iOS. Potřebná je ale registrace a uvedení osobních údajů, aby informace chodily opravdu adresně.

„Je mimořádně důležité zaregistrovat se včetně přesných údajů o vašem věku a místě bydliště. Díky tomu vás totiž dokážeme přesně informovat o věcech, které se týkají právě vás. Bude uzavírka v ulici? Dozvíte se o ní včas, pokud víme, kde bydlíte. Je nutné očkování kvůli epidemické situaci? Jsme schopní vám dát vědět, pokud známe váš věk. Vaše údaje nepředáme nikomu dalšímu a budou vždy sloužit pouze pro cílené informování o dění ve městě,“ ujišťuje vedení města.

Součástí aplikace je také možné hlášení problémů a závad. Stačí místo vyfotit a stručně popsat o co se jedná. Pracovníci úřadu se pak budou věci věnovat. Do budoucna by mohly přes aplikaci probíhat i ankety. Radnice bude například zjišťovat názor obyvatel na plánované investice, změny územního plánu nebo třeba výstavbu dětského hřiště.

Ohodnoť článek

Foto Matouš Horáček

Štítky Tachov, mobilní rozhlas, mobilní aplikace, nepořádek, úklid, černé skládky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aplikace v telefonu upozorní obyvatele Tachova na možné dopravní uzavírky nebo kulturní akce  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.