Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Při únorových nehodách vyhasly na silnicích v Plzeňském kraji tři lidské životy

Tři lidé zahynuli v únoru při dopravních nehodách, které se staly na silnicích Plzeňského kraje. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly pět životů. Celkem řešili dopravní policisté během druhého měsíce tohoto roku 304 nehod. Nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost a nesprávný způsob jízdy.

Od začátku roku evidovali policisté v regionu 656 nehod na silnicích, o 162 víc než za stejné loňské období. Těžce se zranili tři lidé a 195 lidí lehce. Škody za oba měsíce se vyšplhaly téměř na 60 milionů Kč.

tragické nehodě došlo hned druhý únorový den na silnici druhé třídy mezi obcemi Čbán a Plachtín na severním Plzeňsku. Při nehodě zemřel čtyřiasedmdesátiletý řidič. „Řidič vyjel mimo komunikaci a narazil do stromu. Bohužel utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ uvedla k nehodě policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Další smutnou zprávu jsme přinesli následující den. Na mokré silnici se poblíž Nepomuku u odbočky na Klášter na severním Plzeňsku střetl autobus s osobním autem.

„Devtasedmdesátiletý řidič osobního vozidla Opel jedoucí od Plzně na Nepomuk při projíždění pravotočivé zátočiny na mokré vozovce nepřizpůsobil rychlost jízdy, dostal s vozidlem smyk. Přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím autobusem. Utrpěl zranění neslučitelná se životem. V autobusu cestovalo 30 zahraničních turistů, dvě osoby byly zraněny lehce,“ informovala tehdy policie. 

Tragédie při práci v lese, traktor tam večer zavalil muže a ten na místě zahynul

K dalšímu tragickému úrazu vyjížděli ve čtvrtek večer záchranáři na Plzeňsku do lesa nedaleko od Plas. O život tam přišel pětačtyřicetiletý muž, kterého tam zavalil traktor ve špatně přístupném terénu v hluboké strži. Ráno už zasahovaly složky IZS...

 

Při únorových nehodách se kraji těžce zranili dva lidé a 107 lidí utrpělo lehká zranění. Celková škoda, která při nehodách vznikla, byla vyčíslena na 24,2 miliónu korun. Nejčastější příčinou havárií bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nepřiměřená rychlost.

V celém Česku v únoru zemřelo na silnicích 27 lidí, o jednoho více než ve stejném období loni. Od začátku roku si nehody v ČR vyžádaly 67 životů. Nejtragičtějšími dny měsíce byly sobota 18. února a středa 22. února, kdy zahynuli čtyři lidé. Celkem se během února stalo v ČR 6114 nehod, o 162 méně než loni, 63 lidí se těžce zranilo a 1046 lehce. Celková škoda přesáhla 477 milionů Kč. Nejvíce nehod se stalo v pátek 3. února, celkem 270.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehodovost, tragická nehoda, statistika, únor, smrtelná nehoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při únorových nehodách vyhasly na silnicích v Plzeňském kraji tři lidské životy  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.