Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na výuku etikety poskytne město více než půl milionu korun

Všichni třeťáci z plzeňských základních škol se během tohoto školního roku budou učit pravidla společenského chování. Se základy etikety se žáci poutavým způsobem seznámí v průběhu čtyř vyučujících hodin v rámci předmětu Společenská výchova.

Radní města Plzně totiž schválili uvolnění 530 tisíc korun z rozpočtu Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Magistrátu města Plzně (OŠMT) na pokračování projektu Etiketa do škol na druhé pololetí školního roku 2022/2023.

„Jedná se o projektové dny pro žáky všech třetích ročníků plzeňských základních škol, ve kterých mají žáci praktické ukázky chování, oblékání, stolování, a především společenského chování při různých příležitostech podle metodického materiálu Etiketa pro děti,“ popsala Lucie Kantorová (ANO), náměstkyně primátora pro oblast školství a cestovního ruchu.

Program podpořil OŠMT už v minulém pololetí stejnou částkou, finanční prostředky na projekt poskytl patnácti základním školám. Letos OŠMT zaplatí projekt dalším jedenácti. „Náklady na jednu třídu činí 14 520 korun,“ doplnila náměstkyně.

Město Plzeň zajišťuje výuku etikety pro děti ve svých základních školách od loňského září a odvíjí se od knihy Etiketa pro děti. Autorkou publikace, která je určená nejen rodičům a dětem, ale také pedagogům a dalším školským pracovníkům, je Ilona Křížková, ředitelka městského zařízení Krašovská aktivity centrum.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Krašovska.cz

Štítky Plzeň, škola, etiketa, výuka, finance, výchova, děti, žáci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na výuku etikety poskytne město více než půl milionu korun  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.