Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Prostory Gymnázia a střední odborné školy v Rokycanech čeká modernizace

Nové laboratoře pro přírodovědné předměty, učebny robotiky a 3D tisku i modernizace výpočetní techniky. To vše čeká v letošním roce Gymnázium a střední odbornou školu v Rokycanech. Stavební úpravy i nákup technického vybavení budou financovány z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP), který spravuje Ministerstvo pro místní rozvoj.

Škola peníze využije také na nákup tabletů pro výuku cizích jazyků a rekonstrukci výtahů, které jsou nutným předpokladem pro bezbariérový provoz školy.

Gymnázium a střední odborná škola v Rokycanech prochází v posledních letech dynamickým rozvojem. Kromě již zavedených studijních oborů nově získala certifikaci v systému International Baccalaureate Diploma Programme a nabízí žákům možnost ukončit studium touto mezinárodně uznávanou zkouškou. Počet uchazečů o studium se každým rokem zvyšuje.

Současně se škola snaží prosazovat moderní výukové metody. Žáci jsou motivováni k tomu, aby samostatně vyhledávali a ověřovali informace, uvažovali v souvislostech, osvojili si základy badatelské práce. Důraz se klade na kvalitní výuku cizích jazyků, na práci s digitálními technologiemi, stejně jako na praktická cvičení z přírodních věd.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Gymnázium a střední odborná škola Rokycany

Štítky Rokycany, škola, gymnázium, modernizace, stavba, úpravy, finance

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostory Gymnázia a střední odborné školy v Rokycanech čeká modernizace  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.