Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muž zneužil důvěry své vlastní matky a přiměl ji podepsat půjčku ve výši 1,5 milionu, zástavou měl být její byt

Až osm let ve vězení může strávit čtyřiadvacetiletý muž z Plzně, který si spolu se svou přítelkyni vyslechl obvinění z podvodu a neoprávněného opatření platebního prostředku. Muž zneužil naivity své matky, kterou málem připravil o střechu nad hlavou. Na její občanku si vzal půjčku a podsunul jí k podpisu i smlouvu, ve které nevědomky zastavila svůj byt.

Vydařený synáček se vyklubal ze čtyřiadvacetiletého muže. Se svou o čtyři roky starší přítelkyní chtěl rychle přijít k penězům a vydal se proto za svou matkou. Během návštěvy vzali ženě osobní doklady a platební karty s jejím jménem. Bez jejího vědomí a svolení uzavřeli smlouvu o spotřebitelském úvěru na 16 tisíc korun, přičemž předložili kopii občanky a výpis z účtu mužovy matky. To ale dvojici nestačilo a brzy se troufli na větší sousto.

„Dále opět společně využili její sníženou gramotnost a naivitu a předložili jí k podpisu smlouvu o zápůjčce a smlouvu o zřízení zástavního práva a zákazu zcizení a zatížení k bytu v jejím výlučném vlastnictví, kdy se obvinění bez jejího vědomí se zapůjčitelem dohodli na částce 1 500 000 korun, kterou jim zaslal, a tudíž se obohatili tím, že jiného uvedli v omyl,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Čtyřiadvacetiletý muž se neustále vyhýbal policii až kriminalistům došla trpělivost a podali návrh na vzetí muže do vazby. „Na oddělení hospodářské kriminality je toto samo o sobě výjimečným úkonem. Státní zástupce jejich podnět akceptoval, stejně tak akceptoval soud návrh státního zástupce, a tak je obviněný muž stíhaný vazebně. Obviněným hrozí za to, že svým jednáním způsobili značnou škodu, trest odnětí svobody na dva roky až osm let,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Denisa Albaniová

Štítky podvod, obvinění z podvodu, okradl matku, uzavřel úvěr, vazba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž zneužil důvěry své vlastní matky a přiměl ji podepsat půjčku ve výši 1,5 milionu, zástavou měl být její byt  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.