Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zesnulý gólman po sobě zanechal těhotnou přítelkyni a syna. Do sbírky na pomoc rodině přispěl i Limberský

Fotbalový klub TJ Jiskra Domažlice před několika dny informoval o úmrtí teprve třiatřicetiletého brankáře Adama Brataniče. Po mladém muži zůstala přítelkyně, která má za pár týdnů rodit a jejich společný tříletý syn. Klub chce rodině pomoci, a proto rozjel sbírku. Finanče rodinu podpořil i Adamův spoluhráč David Limberský, který po odchodu z plzeňské Viktorie obléká dres třetiligové Jiskry.

„Vážení sportovní přátelé, finanční příspěvek rodině Adama Brataniče, brankáře Jiskry Domažlice, který zemřel ve věku 33 let, je možno zaslat na účet číslo 319611698/0300 pod variabilním symbolem 22, zpráva pro příjemce – heslo: Adam,“ píše na svých sociálních sítích domažlický celek.

Sbírku podpořil také David Limberský, který byl Adamovým spoluhráčem. „Prosím, kdo může, ať pomůže. Třeba i menší částkou, díky moc,“ napsal Limberský na svůj Instagram, kde má bezmála 61 tisíc sledujících.

Odchod mladého hráče zasáhl nejen klub, ale hlavně jeho rodinu, která se měla za pár týdnů rozrůst o nového člena. „Byl jsem ve spojení s lékaři, nasadili všechny dostupné prostředky i síly, ale bohužel po těžkém zápalu plic se přidalo i krvácení do mozku a Adam tento boj prohrál. Jiskra v něm ztrácí výborného kamaráda a fotbalistu, který se zapsal nesmazatelně do historie Jiskry. Sledoval jsem jeho krůčky fotbalové i pracovní od začátku. Jsem nesmírně smutný, nemohu uvěřit“ dodal prezident fotbalové Jiskry Domažlice Jaroslav Ticháček.

Adama popisují jeho spoluhráči jako věčně usměvavého chlapíka, který uměl nejen chytat balon, ale také střílet branky. Spoustu jich dal v penaltových rozstřelech. V letošní sezoně odchytal v divizní skupině A v dresu béčka Jiskry Domažlice šest zápasů. Pokaždé s kapitánskou páskou na levé paži. Pomohl ke čtyřem výhrám a udržel čisté konto proti Tochovicím a v krajském derby na Petříně. Ve své kariéře oblékal také dres Horšovského Týna.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto TJ Jiskra Domažlice

Štítky smuteční oznámení, Adam Bratanič, TJ Jiskra Domažlice, sbírka, fotbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zesnulý gólman po sobě zanechal těhotnou přítelkyni a syna. Do sbírky na pomoc rodině přispěl i Limberský  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.