Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mladý vandal se vyřádil na oblíbené samoobslužné boudičce s krmením pro zvířata, škody jdou do tisíců

V různých koutech Plzeňského kraje můžete na razit na jednoduché dřevěné boudy, kde jsou balíčky se slunečnicí, prosem nebo například se lněnými semínky. Vše funguje jako v samoobsluze a lidé tam platí do kasičky. Vše je založené hlavně slušnosti a poctivosti. Nic takového ve svém slovníku ale neměl třiadvacetiletý vandal, který na jednu takovou boudičku načmáral hákový kříž. Jako náhradu škody měli farmáři dostat pouhé dvě stovky, byť oprava se pohybuje v řádech tisíců.

S nápadem na samoobslužné boudičky přišla před čtyřmi lety Michaela Němcová z Liblína na Rokycansku. Právě tam vyrostla první originální samoobsluha a další na sebe nenechaly dlouho čekat. Najdete je například v Němčovicích, Kozojedech, Oseku u Rokycan, Holoubkově nebo ve Volduchách. Už dříve se setkávali s tím, že jim někdo vykradl kasičku, šlo ale o jednotky případů. Nyní měli co dočinění s mnohem větším záškodníkem z nedalekých Hlohoviček.

„Hlupák, který tak rád propaguje hákové kříže a válku by si tuto nešťastnou dobu měl především zažít a pak by se mohl za takovou propagandu stydět. Už jsme ani nevěřili, že ho policie dopadne,“ napsali autoři samoobslužných boudiček na své sociální sítě. Sprejera se podařilo dopadnout díky dětem, které tohoto „umělce“ viděly a zachytily na telefon. Ukázalo se totiž, že takto řádil i v okolí autobusových zastávek nebo na naučných stezkách. Následné řízení s policií už ale farmářům takovou radost neudělalo. Dozvěděli se totiž, že policie odhadla škodu na štítu a logu na pouhých 230 korun. „Výměna štítu vyjde na 5 400 korun. Musí se totiž rozebrat střecha, udělat nátěry a podobně,“ popisovali.

Samoobslužné boudičky s krmením pro zvířata sklízí úspěch, vše je založeno na důvěře

Na první pohled je to jednoduchá dřevěná bouda, stačí ale přijít blíže a uvidíte, že ukrývá balíčky se slunečnicí, prosem nebo například lněným semínkem. Vše funguje jako v samoobsluze, lidé přijdou, vyberou si a zaplatí do kasičky. Poslední dvě...

Nakonec se podařilo vše vyřešit po vzájemné dohodě. Tento incident autory boudiček ale neodradí. Zatím jich nainstalovali 14 a další jsou ve výrobě. Podle slov Michaely Němcové se jich brzy dočkáme hlavně v Rokycanech a v okolí Plzně. A jak celý tento obchod vlastně funguje? „V boudičce je kasička a je to celé založené na důvěře, že zákazník si vezme pytlík a zaplatí. Také je možnost zaplatit přes QR kód, což teď využívá tedy čím dál více lidí. Na dvou místech mi kasičky ničili. Neodradí nás to, vždycky si říkám, že by byla škoda, aby to jeden hlupák zkazil všem ostatním, kteří za to nemůžou. I jsem s tím počítala. Když má někdo potřebu pytlík ukrást, tak je to jeho ostuda. Těch poctivých je samozřejmě drtivá většina,“ řekla již dříve pro Plzeňskou Drbnu autorka boudiček.

Každý pytlík s krmením doprovází popisky s informace, takže se i děti mohou něco naučit o pěstování a sklizni. V zimě jde velmi na odbyt například slunečnice, kterou lidé sypají ptákům do krmítek. V boudičce ale najdou i například proso, lněné semínko, vojtěškové bloky, řepku pro rybáře, lesknici, seno, slámu a mnohé další.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Samoobslužné prodejní boudičky s krmením pro zvířátka

Štítky samoobslužné boudičky, krmení pro zvířata, vandal, krimi, Liblín, důvěra, farma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý vandal se vyřádil na oblíbené samoobslužné boudičce s krmením pro zvířata, škody jdou do tisíců  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.