Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muž prodělal mrtvici a bezmocně ležel na podlaze, život mu zachránila včasná reakce kamaráda a policie

Strach o život svého kamaráda měl pětašedesátiletý muž z Klatov. Jeho přítel mu nezvedal telefon a nereagoval ani na zvonění a klepání. Na místo proto přijela policejní hlídka, aby situaci prověřila. Policisté se do bytu dostali díky pootevřenému oknu. Uvnitř nalezli ležícího muže, který nedokázal mluvit a téměř se nehýbal.

Policisté po příjezdu na místo přelezli plot a obešli dům, aby se přes okna podívali do bytu třiašedesátiletého muže. Jeho kamarád se obával, že se mu něco stalo, neboť mu neodpovídal na telefonáty ani na zvonění.

VIDEO: Muž náhle zkolaboval a bez známek života ležel na ledové zemi, resuscitovali ho pohotoví policisté

Na linku 158 se dovolala před pátou hodinou ráno značně rozrušená žena. Policistům uvedla, že v Borské ulici v Plzni zkolaboval mladý muž a nehýbe se. Na místo okamžitě vyjela hlídka, která skutečně našla dotyčného bezvládně ležet v promrzlé...

 

„Hlídka si povšimla lehce pootevřeného okna v koupelně, toto okno se jim podařilo otevřít a jeden z policistů vnikl do bytu. V koupelně na zemi našel ležícího muže, který nebyl schopný komunikovat a téměř se nehýbal,“ popsala policejní mluvčí Iva Vršecká.

Policista okamžitě přivolal záchranku, posléze s kolegou odnesli muže do pokoje, kde mu poskytli první pomoc a počkali na příjezd záchranářů. „Lékař zdravotnické záchranné služby uvedl, že muž pravděpodobně prodělal mozkovou příhodu. Díky pohotové reakci a profesionálnímu jednání policisté muži zachránili život. Za to jim patří velký respekt a poděkování,“ pochválila Vršecká své kolegy.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky záchrana života, první pomoc, mozková příhoda, policisté zachránili život, Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž prodělal mrtvici a bezmocně ležel na podlaze, život mu zachránila včasná reakce kamaráda a policie  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.