Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V listopadu zemřeli při nehodách v Plzeňském kraji tři lidé, ve dvou případech šlo o náraz do stromu

Dva řidiči osobního auta a jeden cyklista zaplatili životem při listopadových nehodách na silnicích v Plzeňském kraji. Jde o stejné číslo jako loni. Od začátku roku vyhaslo na silnicích v našem regionu 30 lidských životů. Vyplývá to ze statistik dopravní policie.

Začátkem listopadu havarovala na silnici mezi obcemi Nezamyslice a Kejnice na Klatovsku devětačtyřicetiletá žena. Ačkoli se nehoda nezdála na první pohled tak vážná, nacházela se na místě těžce zraněná řidička. Na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Plzni ji transportoval vrtulník. I přes veškerou snahu lékařů řidička těžkým zraněním podlehla. Podle neoficiálních informací byla příčinou nehody náhlá změna zdravotního stavu.

„Žena jela s vozem značky Renault ve směru od obce Nezamyslice na Kajenice. Vjela do protisměru, kde narazila s vozidlem do stromu,“ upřesnila tehdy policejní mluvčí Dana Ladmanová.  Škodu vyšetřovatelé odhadli na 50 000 korun.

Náraz do stromu nepřežil při noční nehodě řidič osobáku, další motorista těžce zranil muže na elektrokoloběžce

Náraz do stromu nepřežil v noci na neděli řidič osobního automobilu, který havaroval se svým vozem poblíž Záluží na Plzeňsku. Složky IZS zasahovaly v neděli dopoledne také Ve Stříbře na Tachovsku, kde automobil smetl jezdce na elektrokoloběžce...

 

Druhá smrtelná nehoda se odehrála v noci na neděli 13. listopadu. „Kolem čtvrté hodiny ráno došlo na silnici číslo III/1808 asi jeden kilometr před Plzní ve směru jízdy od obce Záluží na Plzeň k vážné dopravní nehodě. Osmapadesátiletý řidič vozidla značky Opel vyjel mimo komunikaci a narazil do stromu. Řidič na místě bohužel utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ popsala okolnosti nehody policistka Michaela Raindlová.

K poslední tragické nehodě došlo 25. listopadu v Hrádku u Rokycan, kde zemřel dvaašedesátiletý cyklista. Podle policie cyklista zřejmě jel z většího kopce, nezvládl řízení a narazil do plechových vrat.

Celkem se během listopadu stalo v kraji 286 nehod, při nichž bylo sedm lidí těžce zraněno a 117 lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 21,86 milionu korun, což je pod ročním průměrem. Nejčastější příčinou listopadových nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky dopravní nehody, smrtelná nehoda, tragická nehoda, nehoda cyklisty, náraz do stromu, statistika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V listopadu zemřeli při nehodách v Plzeňském kraji tři lidé, ve dvou případech šlo o náraz do stromu  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.