Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Podnikatelka si přála smrt své bývalé kamarádky, podle obžaloby si měla najmout vraha Jonákové

Nejprve okrást a poté zabít. Takový byl podle obžaloby plán podnikatelky z Karlových Varů. Obětí měla být její kamarádka, která pracuje jako realitní makléřka. K tomuto hrůznému činu si měla obžalovaná najmout gangstera, který si v 90. letech vyslechl trest za zosnovaní smrti manželky majitele Dicolandu Sylvie Ivany Jonákové. Později dostal dalších mnohaletý trest za loupež a postřelení muže v Brně. Žena vinu odmítá. Podle ní šlo jen o hloupé řeči, sdělila dnes u Krajského soudu v Plzni.

Plzeňský krajský soud začal dnes rozplétat případ přípravy vraždy makléřky, ze které je obžalovaná jednačtyřicetiletá Gia Daniela Veselá z Karlových Varů. Podle obžaloby se žena během května několikrát setkala s mužem s násilnou kriminální minulostí. Schůzky probíhaly u jezera Medard. Mužem je známý gangster, který byl v 90. letech odsouzen na 15 let za zosnování vraždy manželky majitele Discolandu Sylvie Ivana Jonáka a o několik let později na víc než deset let za loupež a postřelení muže v Brně.

Vydírat, zabít a zalít do betonu

Obžalovaná mu měla dávat informace o padesátileté makléřce a chtěla po něm, aby ženu donutil převést peníze z účtů pod hrozbou, že zabije jejího syna. Poté měl ženu zabít, tělo zalít do betonu a hodit do jezera. Kladla také důraz na to, aby zlikvidoval makléřky mobil a nenechal po sobě žádné stopy, stojí ve spise. Muži za to údajně slíbila 60 procent získaných peněz. On ale pouze předstíral, že vraždu provede, a vše nahlásil policii.

Žena u soudu vše odmítla a uvedla, že je to naprostý nesmysl. Muž, kterého si měla na vraždu najmout, za ní podle jejích slov stále jezdil. Měl po ní chtít, aby mu sehnala někoho, kdo pro něj bude ve velkém vařit drogy nebo že shání zbraně jako jsou samopaly nebo granáty, líčila u soudu.

„Byly to jen hloupé řeči. Bála jsem se ho.“

Přiznala však, že věděla o jeho kriminální minulosti. Svěřil se jí údajně i s tím, jak pracoval pro Jonáka a co pro něj dělal. Později po ní prý začal chtít, aby mu vyprávěla o násilných činech, o přípravě vraždy, o likvidaci těla, že ho mluvení o násilí vzrušuje, řekla u soudu. Muž za ní prý začal jezdit v neprůstřelné vestě a se zbraní a nutil jí, aby s ním jezdila po městě a k jezeru Medard a vyprávěla mu představy o zabití. Dopředu jí ale prý vždy řekl, co si přesně přeje, aby mu pak v autě říkala.

„Nejsem typ člověka, který by dokázal zabít. Byly to jen hloupé, nechutné věci. Bála jsem se ho. Takovému člověku neřeknete ne, snažíte se udělat, co chce, a doufáte, že spolu budete zadobře," popisovala u soudu. Přiznala, že makléřku nemá ráda, nikdy by ale po nikom nechtěla její vraždu.

Sama makléřka u soudu řekla, že dříve si byly s Veselou blízké, že se jí svěřila i s hodně osobními věcmi. Později mezi nimi byly spory kvůli tomu, že Veselá prý neplatila dohodnutý nájem. Přesto žena nevěřila, že by Veselá chtěla její vraždu. „Ze začátku jsem tomu nevěřila. Je to pro mě velký šok. Nejsem schopná se s tím srovnat doteď," řekla makléřka. Veselá je podle ní chorobná lhářka, která umí lidi zmanipulovat.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ministerstvo vnitra ČR

Štítky soud, nájemná vražda, smrt makléřky, vrah Jonákové, krajský soud

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podnikatelka si přála smrt své bývalé kamarádky, podle obžaloby si měla najmout vraha Jonákové  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.