Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nezletilí a opilí vandalové strhávali výzdobu ze stánků na adventních trzích, případ bude řešit i sociálka

Velmi nepochopitelnou formu zábavy si vybrala omladina na náměstí Republiky v Plzni. Z krásně nazdobených stánků začali opilí výtržníci strhávat výzdobu a poté se s ní pokusili utéct. Jejich počínání si ale všimli městští strážníci. Většina z mladých vandalů ještě není ani plnoletá, a tak se případem bude zabývat sociálka.

Vandal zdemoloval vánoční výzdobu na kašně ještě před jejím slavnostním rozsvícením, škoda je 50 tisíc Kč

Zatím neznámý vandal poničil vánoční výzdobu kašny na náměstí v Rokycanech. Naprosto nesmyslnou demolicí dekorace způsobil pachatel škodu přesahující 50 tisíc korun. A nebylo to rozhodně poprvé, kdy v regionu někdo úmyslně poškodil nebo odcizil...

 

Okolo půlnoci popíjela na náměstí v Plzni partička nezletilých. V rámci zábavy strhli několik ozdob z dekorace na stáncích a pokusili se je ukrást. Výzdobu ale daleko neodnesli. „Skupinku mladých lidí zastihli strážníci u morového sloupu ještě s ozdobami. V průběhu dalšího prověřování se ukázalo, že většina z kontrolovaných nedosáhla věku osmnácti let,“ popisuje mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Jednomu z partičky nebylo dokonce ještě ani 15 let. Policistům všichni přiznali, že popíjeli alkohol. Každý z nich se tak podrobil dechové zkoušce. „Přístroj vykázal nejmenší hodnotu hladiny alkoholu v dechu 1,12 promile, nejvíce pak 1,75 promile. Věc související s krádeží ozdob si převzala k dořešení Policie ČR, případ nezletilých podnapilých osob bude řešit OSPOD ÚMO Plzeň 3,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto koláž Drbny (MP Plzeň + Richard Beneš)

Štítky zničená vánoční výzdoba, zničená dekorace, vánoční výzdob, adventní trhy, alkohol u nezletilých

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nezletilí a opilí vandalové strhávali výzdobu ze stánků na adventních trzích, případ bude řešit i sociálka  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.