Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hračky i praktické pomůcky do domácnosti, sbírka vánočních dárků pomůže matkám s dětmi v nouzi

Už po sedmé mohou Plzeňané i lidé z širého okolí udělat na Vánoce dobrý skutek v podobě dárku pro maminky s dětmi přebývajících v azylových domech. Jejich přání jsou velmi skromná. Ve většině jde o oblečení, pomůcky do domácnosti a drobné hračky pro nejmenší. Sbírku organizuje plzeňská iniciativa Holky holkám.

Kuchyňský robot, mop, prostěradlo, kolečkové brusle, stavebnice, panenky, autíčka nebo třeba tepláková souprava. To jsou přání, která se sešla ve vánoční sbírce Holky holkám. Tato sbírka je akcí stejnojmenné iniciativy plzeňských žen, které od roku 2015 plní vánoční přání matkám a dětem v azylových domech sv. Zdislavy. Jen loni se jim podařilo splnit 146 přání v hodnotě zhruba 150 tisíc korun. Za uplynulých šest let jde o úctyhodných 587 dárků za více než půl milionu korun.

Již zítra startuje vánoční sbírka Krabice od bot. Cílem je rozdat 50 tisíc dárků dětem ohroženým  chudobou

Krabice od bot je největší sbírka vánočních dárků v České republice. Začíná zítra a potrvá až do 4. prosince. Organizátoři si dali za cíl sehnat celkem 50 tisíc dárků. Ty mohou lidé nosit na 150 míst po celé republice.

„Letos se nám sešlo 83 přání, která poprvé zveřejňujeme prostřednictvím webové aplikace. Tu pro nás vytvořily dámy z PyLadies pod vedením Filipa Vaculíka, ve spolupráci s Janem Hrůzou a za podpory Správy informačních technologií města Plzně,“ říká Markéta Čekanová z iniciativy Holky holkám.

Ze seznamu zmizela během prvních dvou dnů téměř polovina položek. „Přání maminkám a dětem v tísni mohou lidé plnit až do 9. prosince. Aktuální seznam těch, která dosud na svého Ježíška čekají, najdou lidé na holkyholkamplzen.cz/vanoce,“ dodala Čekanová.

Holky holkám je iniciativa plzeňských ženských osobností, která od roku 2016 pomáhá domovům pro matky s dětmi v tísni a od loňského roku provozuje i Šatník pro rodiče samoživitele a rodiče v nouzi. Vánoční dárky ze sbírky poputují také k maminkám, které v Šatníku pomáhají.

„Šatník slouží všem, kteří to potřebují. V nabídce je oblečení dámské, pánské a dětské, včetně obuvi a doplňků. Máme i hračky, knížky, hygienické potřeby nebo třeba nočníky. Rodičům samoživitelům stačí doložit rozsudek o svěření dětí do výhradní péče nebo jiné potvrzení, například od organizace, která se o ně stará," říkají autorky iniciativy. Zájemci tam mohou nosit čisté a stále nositelné oblečení. Ideální je vše roztřídit podle velikosti. Šatník najdou zájemci na adrese Martinská 4, Plzeň. Momentálně poptávají zimní oblečení.

Ohodnoť článek

Foto Holky Holkám

Štítky Holky holkám, sbírka dárků, ženy s dětmi v nouzi, samoživitelky, Šatník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hračky i praktické pomůcky do domácnosti, sbírka vánočních dárků pomůže matkám s dětmi v nouzi  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.