Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Agresivní mladík pod vlivem alkoholu napadl dvě strážnice, další opilý muž ujížděl policistům

V posledních dnech měli městští policisté co dočinění s jedinci, kteří ve větší míře popíjeli alkohol. Hlídka například zasahovala u hlavního nádraží, kde se podnapilý muž pokusil napadnout cestujícího a posléze zaútočil i na policistky. O nic lépe si nepočínal i další opilec, který se dobýval k řidiči autobusu. Kromě těchto agresivních osob řešili městští policisté i několik řidičů pod vlivem alkoholu, kdy se jeden z nich pokusil s autem ujet.

„Hlídka městských policistek kontrolující halu Hlavního vlakového nádraží Plzeň zakročila proti podnapilému agresivnímu muži, který se pokusil napadnout cestujícího sedícího na lavičce. Muž zprvu s hlídkou spolupracoval, od útočného jednání upustil a městské policistky následoval ven před halu,“ popisuje jeden z případů mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

Před halou se jednadvacetiletý mladík rozplakal. Slzy brzy nahradil řev a muž se domáhal vstupu dovnitř. Policistky ho vyzvaly, aby zůstal, ale na to nijak nereagoval a chtěl strážnice napadnout. „Hlídka muže obratem za pomoci donucovacích prostředků zpacifikovala. Do protialkoholní záchytné stanice absolvoval cestu muž s pouty na rukou,“ pokračuje mluvčí. Ani tam se neuklidnil a policistky musely mladíka znovu zkrotit.

Do plzeňských ulic se dnes večer vrací dvoučlenné hlídky městské policie. Experiment s jednočlennými nevyšel

Do plzeňských ulic se dnes večer vrací dvoučlenné hlídky městské policie, namísto kritizovaných jednočlenných hlídek, které si loni prosadil končící velitel městské policie Petr Vlk. Končí tak neúspěšný experiment, který vedl k odchodu celé řady...

 

Další agresivní a opilý muž obtěžoval řidiče autobusu v Zábělské ulici. Na místo proto jela hlídka doubraveckých strážníků. Jejich přítomnost muže ještě více rozzuřila a na policisty zaútočil pěstmi. Nijak dobře ale nepochodil a brzy skončil na zemi s nasazenými pouty. Dechová zkouška u něj vyšla s pozitivním výsledkem 2,45 promile alkoholu v dechu. Také on skončil na záchytce.

Problematičtí řidiči před jízdou popíjeli

Městské policisty zaměstnali také opilí řidiči. Před půl desátou hodinou večer zastavila hlídka v Rybářské ulici Peugeot, s nímž krátce předtím řidič blokoval provoz v jednosměrce. „Strážník chtěl s řidičem vyřešit dopravní přestupek, avšak z jeho pohybů ihned pojal podezření na požití alkoholu. šestatřicetiletý muž opakovaně odmítal podstoupit dechovou zkoušku. Své původní rozhodnutí nakonec ale změnil,“ uvedla Pužmanová. Dechová zkouška ukázala, že se strážník nemýlil. Řidič nadýchal 1,7 promile. Případ si převzala Policie ČR.

„O pár hodin později předali strážníci městské policie policistům ČR dalšího nezodpovědného řidiče. Před pátou hodinou ráno je zaujal jízdou křižovatkou ulic Americká x Ukrajinská x Mikulášská x Šumavská. Při odbočování málem nezvládl řízení a téměř najel na dopravní ostrůvek,“ uvedla mluvčí.

Strážníci ihned pojali podezření, že muž za volantem Toyoty je pod vlivem alkoholu a chtěli jej zastavit. Muž ale na pokyny k zastavení nereagoval a pokračoval dál v jízdě. Zastavit se ho podařilo až na Rokycanské třídě. Nikdo z osazenstva osobního auta u sebe neměl žádné doklady. „Proto policisté ČR, kteří se ke strážníkům během kontroly připojili, na místo přivolali hlídku cizinecké policie. Mezitím se řidič podrobil dechové zkoušce s pozitivním výsledkem 1,36 promile,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Plzeň

Štítky agresivní muž, opilý muž, napadení hlídky, městská policie, útok na policistky, alkohol, dechová zkouška, Česko, Plzeň, Toyota, Peugeot, Policie České republiky, Cizinecká policie, řidič autobusu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresivní mladík pod vlivem alkoholu napadl dvě strážnice, další opilý muž ujížděl policistům  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.