Počasí dnes9 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dětem na Košutce dělá radost nové přírodní hřiště z akátových klád a špalků

Revitalizovaný vnitroblok Krašovská na plzeňské Košutce se pyšní novým hřištěm. Radost z něj mají především rodiče malých dětí, kteří si opakovaně stěžovali, že jim podobná plocha chybí. Teď se dočkali. Nové hřiště najdou nedaleko oplocené psí loučky a kavárny. Obvod za nové hřiště zaplatil 1,7 milionu korun.

Zbrusu nové přírodní hřiště se nachází v trojúhelníkové části hlavního oblouku, nedaleko oplocené psí loučky a Kavárny K. Vedení obvodu věří, že si místo rodiny s dětmi užijí. „Právě rodiče menších dětí se opakovaně vyjadřovali, že v rámci regenerace vnitrobloku vzniklo málo herních ploch pro nejmenší,“ vysvětlil místostarosta prvního městského obvodu Miroslav Šuma (ANO).

Hřiště tvoří různě velké akátové klády, stezky ze špalků a špalkové pyramidy. Prostor vyplňuje mulčovací kůra pro měkký dopad při skákání. Plochu pak ohraničují plastové obrubníky. Finální podoba vzešla z návrhu architekta Ondřeje Rysa, který je autorem původního projektu “Proměna vnitrobloku Krašovská“.

„Když se rozhlédneme po obvodu vnitrobloku, vidíme umělé herní plochy s barevnou úpravou, přičemž uvnitř je park. I proto jsem chtěl, aby tohle vnitřní hřiště bylo přírodního charakteru, a zapadalo tak do navrženého konceptu parku. Sám mám tato přírodní hřiště moc rád, neboť nejsou unifikovaná a děti vybízí k nějaké činnosti, objevování a hledání limitů,“ vysvětlil architekt.

Ve vnitrobloku se dnes nachází hned několik hřišť, která jsou určená malým dětem i teenagerům, místa k odpočinku, psí loučka a kavárna. Revitalizace území začala v červenci 2019 a byla dokončena v loňském roce. Revitalizace vyšla dohromady na téměř 30 milionů korun, přičemž šest milionů korun pokryla dotace od Státního fondu podpory investic.

Ohodnoť článek

Foto MO Plzeň 1

Štítky vnitroblok Krašovská, nové dětské hřiště, přírodní hřiště, vnitroblok, Košutka, kavárna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dětem na Košutce dělá radost nové přírodní hřiště z akátových klád a špalků  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.