Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Muž vstoupil přímo před projíždějící vlak, zraněním na místě podlehl

Mezinárodní vlak srazil a usmrtil třiašedesátiletého muže na železničním přejezdu ve Vejprnicích na Plzeňsku. Podle policie muž vkročil na přejezd ve chvíli, kdy byla zapnutá světelná i zvuková signalizace. Strojvedoucí už nemohl následnému střetu zabránit. Za poslední tři dny se jedná už o třetí případ, kdy došlo ke srážce osoby s vlakem. V sobotu vlak zabil mladého muže na jižním Plzeňsku.

„Třiašedesátiletý muž vstoupil na železniční přejezd i přesto, že byla zapnutá světelná a zvuková signalizacea a pokračoval dál v chůzi. Strojvedoucí vlaku se zvukovou výstrahou snažil upozornit na právě přijíždějící vlak, muž ale nereagoval a došlo ke střetu,“ popsala policejní mluvčí Eva Červenková.

Záchranáři už nedokázali muži pomoci a na místě zraněním podlehl. Podle mluvčího krajských hasičů Petra Poncara cestovalo ve vlaku 99 lidí. Nikdo z nich neutrpěl zranění. Provoz na hlavní trati z Plzně do Domažlic byl v místě nehody na více než dvě hodiny uzavřený. Nyní už je doprava opět obnovena.

Vlak srazil a usmrtil dnes dopoledne na železniční trati mezi Dobřany a Chlumčany na jižním Plzeňsku mladého muže, který se pohyboval v kolejišti. Železniční doprava mezi stanicemi několik hodin stála a náhradní přepravu cestujících z vlaků...

„U zemřelého bude nařízena soudní pitva. Dechová zkouška u strojvedoucího vyloučila požití alkoholu. Veškerými okolnostmi a přesnou příčinou dopravní nehody se zabývají kriminalisté,“ uzavřela mluvčí.

Ve velmi krátké době se jedná na Plzeňsku o třetí nehodu,  kdy vlak srazil člověka. Ke dvěma neštěstím došlo v sobotu. V ranních hodinách srazil vlak zaměstnance železnice za ulicí Na Sklárně v Plzni. Muž skončil s vážnými zraněními v nemocnici. Také štěstí ovšem neměl mladý muž, kterého smetl vlak na železniční trati mezi Dobřany a Chlumčany na jižním Plzeňsku. Mladík zemřel na místě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasiči města Dobřany

Štítky železniční nehoda, sražený vlak, vlak srazil člověka, smrtelná nehoda, Plzeňský kraj, úraz, Vejprnice, Plzeň, Domažlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž vstoupil přímo před projíždějící vlak, zraněním na místě podlehl  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.