Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Úvod nebyl špatný, ale nezvládli jsme to a soupeř nás potrestal, říká kapitán Plzně Lukáš Hejda

Plzeňané ani podruhé proti Interu Milán neuspěli a vrací se domů s prohrou. Ve velmi těžké skupině Ligy mistrů skončí na posledním čtvrté místě. Včerejší zápas přitom nezačal nejhůř, a dokonce se Západočeši dostali do několika šancí. Nedokázali se však prosadit.

Kapitána viktoriánů Lukáše Hejdu mrzelo, nevydrželi bez inkasované branky aspoň do poločasu. „Soustředili jsme se na to hodně, abychom neinkasovali, ale nezvládli jsme to. Soupeř nás pak trestal. Úvod zápasu nebyl špatný, měli jsme nějaké světlé momenty, ale nic jsme nedohráli a Inter dal hned gól. Pak už to bylo těžké,“ shrnul Hejda.

„Skóre vypadá hrozivé, ale není to žádá hanba, že hrajeme Ligu mistrů. Jsme velmi spokojení s tím, že jsme se tam dostali z předkol, která pro nás byla nesmírně těžká," uvedl trenér Michal Bílek. Podle něj drželi Plzeňané s italským gigantem krok do 35. minuty. Pak to šlo už z kopce. „Byla to škoda, protože do té doby jsme hráli slušně. Ve druhé půli Inter ukázal svou obrovskou kvalitu. Jejich kvalita v rychlosti a ovládání míče je na obrovské úrovni. V úvodu zápasu i oni několikrát ztratili balon, ale první brankou se uklidnili a od té doby nás přehrávali. Rozebereme si chyby, které jsme udělali, ale kvalita byla jednoznačně na straně Interu,“ říká rozhodně kouč.

„Myslím, že byl velký úspěch, že jsme se do skupiny vůbec dostali. Čelili jsme nejlepším klubům na světě a byla to pro nás velká škola. Můžeme si z toho odnést jen to dobré a přenést to do dalších zápasů, abychom byli úspěšní v domácí lize a mohli o účast v Lize mistrů opět bojovat,“ uvedl záložník Lukáš Kalvach.

„Je to skvělá zkušenost a jsem moc rád, že jsem si mohl zahrát na tomto krásném stadionu. Táta mi vždycky říkal, že je to nejlepší soutěž na světě a já ji teď můžu hrát. Je to opravdu náročné, ale jsem z toho nadšený“ dodal Jhon Mosquera. Úplně nadšení ale nejsou například fanoušci Barcelony, kteří před utkáním doslova zaplavili sociální sítě plzeňského klubu. Stáli hodně o to, aby Viktorie sebrala Interu nějaké body a španělský celek měl šanci o postup do osmifinále. Zatímco před zápasem byly vzkazy mírného až vtipného charakteru, nyní se to hemží nadávkami a zkazkami o rozkopaných televizorech.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Victoria Plzeň/Martin Skála, Ondřej Pastor

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal Liga mistrů, ohlasy, Lukáš Hejda, Michal Bílek, FC Internazionale Milano, Liga mistrů UEFA, FC Barcelona, FC Bayern München, FK Viktoria Žižkov, Lukáš Kalvach, Jhon Edison Mosquera Rebolledo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úvod nebyl špatný, ale nezvládli jsme to a soupeř nás potrestal, říká kapitán Plzně Lukáš Hejda  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.