Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Fotbalová Plzeň se raduje, Viktorka porazila Baník 3:1

Viktoriáni napravili středeční vypadnutí z MOL Cupu ligovou výhrou proti Baníku Ostrava. Západočeši byli tentokrát velmi efektivní a přehráli svého soupeře na domácím hřišti výsledkem 3:1. Za domácí se gólově prosadili Lukáš Kalvach, Jan Kliment a Jhon Mosquera.

Červenomodří se do toho opřeli už na začátku a po pár vteřinách mohli jít do vedení, Jan Kliment ale po přihrávce Adama Vlkanovy trefil jen tyč. Po osmi minutách už šla Viktorka do vedení. Jan Kliment posunul míč na Tomáše Chorého. Ten po zasekávačce vypálil do Jana Laštůvky, jenže gólman Baníku balon neudržel a Lukáš Kalvach skóroval do odkryté brány.

Ostravané mohli téměř okamžitě vyrovnat, kdy Nemanja Kuzmanovič poslal milimetrový centr na Ladislava Almásiho, jehož povedenou hlavičku ještě lépe vyrazil Jindřich Staněk na roh. Ve 20. minutě už to bylo o dva góly, Milan Havel skvostně nahrál před prázdnou bránu Janu Klimentovi a bylo to 2:0. A když Staněk předvedl další perfektní zákrok i proti zakončení kolenem Daniela Tetoura, šlo se za tohoto stavu do kabin.

Po hodině hry FCB zdramatizoval zápas, po několika odrazech v malém vápně dopravil míč do sítě Almási. Za pár vteřin měli viktoriáni možnost odskočit zpátky na dvougólový rozdíl, jenže Laštůvka robinsonádou vytáhl hlavu Chorého. Po rohovém kopu Kalvacha potom těsně vedle hlavičkoval kapitán Hejda.

V 78. minutě Plzeňští potřetí rozradostnili téměř 10 000 fanoušků v Doosan Areně, Erik Jirka z pravé strany fantasticky předložil míč Jhonu Mosquerovi a bylo to 3:1. Takto utkání nakonec skončilo, a tak si fotbalisté Viktorie připisují další tři body do tabulky FORTUNA:LIGY.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, FC Baník Ostrava, Jan Kliment, Lukáš Kalvach, Jhon Edison Mosquera Rebolledo, Ladislav Almási, Jindřich Staněk, Tomáš Chorý, Adam Vlkanova, Nemanja Kuzmanović

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalová Plzeň se raduje, Viktorka porazila Baník 3:1  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.