Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Vizážistka se díky make-upu dokáže změnit k nepoznání, nejraději má proměny ve stylu Tima Burtona

Dříve se zaměřovala na líčení ostatních lidí, ale dnes vidí velký potenciál také v online tvorbě, kdy maluje sama sebe a díky extrémnímu make-upu se dokáže proměnit ve slavné osobnosti nebo oblíbené filmové postavy. Touto tvorbou si na sociálních sítích získala tisícovky fanoušků. Vizážistka Diana Vitikačová také vede kurzy kreativního líčení a ráda by rozjela i talk show, kde by slavné hosty přetvořila k nepoznání.

Vždycky si ráda kreslila a ačkoli není v oboru vystudovaná, ráda sledovala na YouTube videa, kde se šikovné tvůrkyně dokázaly hravě a nápaditě nalíčit. Právě díky těmto videím se rozhodla, že to také zkusí a šla na svůj úplně první kurz pro začátečníky. „To bylo někdy v roce 2015. Zhruba o rok později se to už začalo pomalu rozjíždět a dostala jsem se k prvním spolupracím s fotografy. Pak jsem začala dávat fotografie na sociální sítě, a to přilákalo další klientelu,“ popisuje Diana Vitikačová.

S postupujícím časem už nelíčila jen budoucí nevěsty a ženy na ples, ale dostala se i k hudebním projektům, kdy se podílela na natáčení videoklipů. Také spolupracuje s Mezinárodním filmovým festivalem v Karlových Varech nebo s Designblokem.

Neuvěřitelné proměny

Zprvu se Diana snažila držet toho, co se naučila na kurzech. Brzy se jí ale zalíbil takzvaný kreativní make-up. Tady už sama vymýšlela postupy a hodně experimentovala. K proměnám, kterými teď válcuje sociální sítě, to už byl malý krůček. 

U Diany jednoznačně vedou filmy Tima Burtona a je jedno, jestli jsou hrané nebo animované

„V Česku se tomu nikdo moc nevěnuje a když jsem zjistila, že to dokážu, tak jsem se tomu začala více věnovat. Teď je to takové moje poznávací znamení,“ říká se smíchem sympatická vizážistka. Stačí se podívat na její instagramový profil a hned poznáte, jaký žánr u Diany vede. Na první pohled je jasné, že je obrovskou fanynkou režiséra Tima Burtona, jehož dvorním hercem je chameleon Johny Depp.

„Postavy si vybírám podle toho, jaký k nim mám osobní vztah. Začala jsem vždycky s tím, co mě nejvíc lákalo a jaké filmy mám já osobně ráda. Zrovna snímky Tima Burtona jsem viděla nesčetněkrát, takže to mám už v oku,“ prozrazuje. Nyní ale nechává i hlasovat fanoušky. Sama přiznává, že někdy se do postavy úplně vžije a je velká škoda několikahodinovou práci zase odličovat. Jindy je to ale úleva.

Velkou výzvou jsou animované postavy, které zaberou nejvíce času. Většinou s proměnou stráví od čtyř do deseti hodin. „Záleží, jak moc je to náročný make-up, jestli jde o civilní postavu nebo o hodně vyumělkovanou figuru ala Tim Burton. Největší úspěch mají různé podoby Johnyho Deppa. Obrovský ohlas měl Jack Sparrow. Nedávno zaujal i Kloboučník z Alenky v říši divů,“ pochvaluje si Diana. Podle jejích slov je takovéto líčení naprosto ideální pro nadcházející Halloween a proto by se ráda podělila o zkušenosti i s ostatními.

„Na toto zaměření jsem zavedla online kurz, který zahrnuje nejen proměny do postav, ale i fantazijní líčení. Zkrátka to, co není tak úplně normální make-up,“ říká. Podle ní lze techniky tohoto extrémního líčení využít i pro klasický make-up, kdy budete více precizní.

Kromě kurzů má momentálně rozjetý i další ambiciózní projekt. S režisérkou Terezou Hirsch by ráda rozjela talk show Painted Talk. „Zrovna na to běží kampaň na Hithitu. Jde o rozhovory se známými osobnostmi, které v průběhu povídání budu líčit a změním je k nepoznání. Diváci si tak budou moci poslechnout zajímavý rozhovor a v prostřizích uvidí, jak taková proměna probíhá. Už máme natočené dva díly. S Milanem Peroutkou a Lucií Vondráčkovou,“ popisuje vizážistka.

To, co začalo jako koníček se postupně proměnilo v pracovní náplň a Dianu už oslovují kosmetické značky, pro které tvoří. Velkou základnu fanoušků má také na sociálních sítích. „Dříve jsem se hodně soustředila na líčení ostatních lidí, čemuž se nadále věnuji. Velký potenciál ale také vidím v online tvorbě. Vypadá to, že se daří a snad to vydrží,“ dodává závěrem Diana Vitikačová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Diany Vitikačové

Štítky proměny, make-up artist, Diana Vitikačová, Tim Burton, filmové proměny, líčení, kosmetika, sociální síť, styl, Johnny Depp, YouTube, Jack Sparrow, Halloween, Lucie Vondráčková, Milan Peroutka, Tereza Hirsch, Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Vizážistka se díky make-upu dokáže změnit k nepoznání, nejraději má proměny ve stylu Tima Burtona  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.