Počasí dnes13 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Silně opilý řidič náklaďáku způsobil nehodu, auto mělo propadlou technickou a poškozené pneumatiky

Bezmála tři promile alkoholu nadýchal řidič nákladního vozidla, který v obci Koloveč na Domažlicku naboural do Volkswagenu Passat. Aby toho nebylo málo, seděl dotyčný muž za volantem vozu s více než rok propadlou technickou kontrolou. Auto mělo na každém kole jiné pneumatiky, některé byly popraskané a z auta unikal olej.

K dopravní nehodě došlo v odpoledních hodinách na silnici II. třídy v obci Koloveč. Jednatřicetiletý řidič Tatry nedodržel bezpečnou vzdálenost a narazil do auta jedoucího před ním. „U obou řidičů byla provedená dechová zkouška, která u řidiče nákladního vozidla byla pozitivní s výsledkem téměř 2,90 promile. Dotyčný muž s naměřenou hodnotou souhlasil a přiznal požití alkoholických nápojů před jízdou,“ popisuje policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Policisté muže převezli do nemocnice, aby se podrobil odběru krve. On ani mladá žena z osobního auta neutrpěli žádná zranění. Následné vyšetřování nehody ovšem odhalilo další vážná pochybení ze strany řidiče nákladního vozu.

„Nákladní vozidlo bylo k jízdě užito i přesto, že nesplňuje stanovené technické podmínky, kdy z něj unikal olej, na přední nápravě nebyly shodné pneumatiky, na zadních nápravách byly pneumatiky popraskané, místy měly odtržený plášť a již přes rok nemá automobil platnou technickou prohlídku,“ pokračuje Šmaterová.

Škody na nákladním vozidle vyčíslili policisté na téměř 90 tisíc korun. Na osobáku se škoda vyšplhala na 20 tisíc. „Domažličtí dopravní policisté vedou ve věci zkrácené přípravné řízení a dne 10. října 2022 sdělili dotyčnému řidiči podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a případem se nadále zabývají,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, řidič pod vlivem alkoholu, nehoda náklaďáku, nedodržení bezpečné vzdálenosti, Domažlicko, pneumatika, nákladní automobil, Koloveč, Volkswagen Passat, okres Domažlice, havárie, Tatra Trucks

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silně opilý řidič náklaďáku způsobil nehodu, auto mělo propadlou technickou a poškozené pneumatiky  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.