Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Plzeňští studenti univerzity popíjeli pod dozorem rektora, sám jim čepoval pivo

S obrovským zájmem se setkal už 6. ročník oblíbené akce “Pivo s rektorem“. Na nádvoří plzeňského pivovaru přišlo přes dva tisíce studentů Západočeské univerzity v Plzni. Za výčep se postavil sám rektor Miroslav Holeček.

Lavice posluchárny vyměnily tisícovky studentů za posezení v areálu největšího tuzemského pivovaru. Také sám rektor se ocitl v poněkud netradiční pozici, a to za výčepem. Zatímco plnil kelímky, povídal si se studenty. Každý z nich měl nárok na dvě piva zdarma a vybrat si mohli z celé řady speciálů i nealka. O hudební doprovod se postaraly studentské kapely.

„Tohle je nejlepší akce celého roku! Prostě jen pivo, muzika, popovídáš si – je to tu super!“ neskrýval nadšení student Fakulty právnické.  Nadšením hýřili i studenti ze zahraničí. „The best university!“ vykřikovali.

Studenti se mohli vzájemně podělit o zážitky z nového akademického roku a řada z nich si chtěla pořídit s rektorem selfie. „Pivo s rektorem zorganizovala Západočeská univerzita v Plzni poprvé v roce 2016 v rámci oslav 25. výročí svého založení, od té doby se akce stala stejnou tradicí jako například jarní Běh s rektorem. Vloni se Pivo s rektorem uskutečnilo v kampusu jako součást oslav 30. výročí Západočeské univerzity,“ doplnila mluvčí univerzity Šárka Stará.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Západočeská univerzita v Plzni

Štítky Západočeská univerzita v Plzni, ZČU, pivo s rektorem, pivovar, studentská akce, pivo, Miroslav Holeček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňští studenti univerzity popíjeli pod dozorem rektora, sám jim čepoval pivo  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.