Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Intenzivní deště zvedly hladinu vody v řece Klabavě na Rokycansku, rozvodněný tok zaplavil silnice

, aktualizováno 15. září 2022, 17:15

V důsledku intenzivních srážek očekávají dnes odpoledne meteorologové na řece Klabavě u Hrádku na Rokycansku překročení druhého povodňového stupně. V ostatních částech toku předpokládají první povodňový stupeň. Varování Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) platí do dnešních 20:00. Kolem páté hodiny odpolední se už situace začala uklidňovat. Tato říčka reaguje na silné deště vždy nejrychleji ze všech toků v Plzeňském kraji, ale její hladina po deštích obvykle rychle klesá.

„Vzhledem k intenzivním srážkám, které budou postupně ustávat, a vysokému nasycení půdy, očekáváme v nejbližších hodinách na Klabavě v profilu Hrádek možnost překročení 2. stupně povodňové aktivity," uvedl ČHMÚ. U Hrádku dosáhla řeka prvního stupně dnes v 11:20. První stupeň, tedy stav bdělosti, je na řece zhruba od 12:10 také v lokalitě Rokycany - Na Pátku.

Hasiči zasahují například v Mirošově na Rokycansku, kde prudký liják zatopil komunikaci na křižovatce Příkosická x Skořická. Za posledních několik týdnů je to už  potřetí, co se komunikace ocitla pod vodou. Meteorologové varují lidi, aby nevstupovali ani nevjížděli do proudící vody a jejího bezprostředního okolí. Měli by omezit pohyb v podmáčených oblastech, kde hrozí pády stromů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky rozvodněná Klabava, povodně, Rokycansko, počasí, Klabava, Český hydrometeorologický ústav, okres Rokycany, Hrádek, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Intenzivní deště zvedly hladinu vody v řece Klabavě na Rokycansku, rozvodněný tok zaplavil silnice  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.