Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V historickém parku vznikne unikátní přírodní osada s využitím know-how středověkého stavitelství

Vyzkoušet si středověk na vlastní kůži mohou návštěvníci největšího archeoparku na území Bavorska. Unikátní muzeum se nachází jen pár kilometrů od Tachova, proto spolu regiony úzce spolupracují. Novým projektem je stavba přírodní osady Bärnau.

„Naše činnost je velmi široká. Nad rámec Historického parku provozujeme také ArchaeCentrum Čechy-Bavorsko, které rozvíjí vědecké kontakty a spolupráci zejména v oblasti experimentální archeologie. Realizujeme přeshraniční projekty s českými partnery, jako je Regionální rozvojová agentura PK, ZČM Plzeň, Muzeum Českého lesa, Revis Tachov, ZČU a UK Praha,“ přiblížil Václav Vrbík ze spolku Via Carolina – Goldene Strasse, který je zřizovatelem muzea. Dále doplnil, že při stavbě nového domu eko-osady chce spolek uplatnit know how z oblasti středověkého stavitelství a ukázat možnosti jeho uplatnění v současnosti.

„Odkrývání způsobu života tehdejší společnosti, sounáležitost s přírodou, uplatnění prvků tehdejšího stavitelství  a možnosti sledování jeho využití pro dobu dnešní -  to je jedním slovem úžasné. Věřím proto, že se projekt vytvoření eko-osady, podaří. Že se také stane dalším atraktivním turistickým cílem, který sem přivede řadu nadšenců historie,“ dodal hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták (Piráti).

Historický park přibližuje všední život našich předků, kteří žili době od 9. do 13. století. K vidění jsou tam desítky budov včetně slovanské vesnice a hrádku z 11. století. V rámci prohlídek se návštěvníci blíže seznámí s tím, co lidé ve středověku jedli, jak se oblékali nebo jakým činnostem se věnovali.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Krajský úřad Plzeňského kraje | Zdroj Krajský úřad Plzeňského kraje

Štítky Historický park, historie, středověké stavitelství, Tachov, Bärnau, přeshraniční projekt, muzeum, projekt, Bavorsko, středověk, Václav Vrbík, Univerzita Karlova, Plzeň, Rudolf Špoták, Český les, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V historickém parku vznikne unikátní přírodní osada s využitím know-how středověkého stavitelství  |  Tachovsko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.