Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Autovraky postupně mizí z ulic Tachova, městu pomáhají hlášení občanů skrze aplikaci

Nedostatek parkovacích míst je palčivým problémem řady měst a ani v Tachově tomu není jinak. Velkým problémem jsou v tomto ohledu autovraky. Jejich odstranění je bohužel běh na dlouhou trať, nicméně se je daří se zaťatými zuby pomalu likvidovat. Velký podíl na tom má i veřejnost, která může odstavené vozy nahlašovat přes aplikaci Munipolis. Ta v Tachově funguje od začátku března.

Ideální je když na vrak upozorní obyvatelé přes aplikaci Munipolis v sekci Podněty. Městská police poté vylepí na autovrak výzvu k odstranění, na což má majitel dva týdny čas. Město posléze kontaktuje přímo provozovatele vozidla, který má od doručení dopisu s modrým pruhem další dva měsíce na to, aby odstavený vůz odvezl. Pokud se nepodaří dopis doručit, je zveřejněn na elektronické úřední desce po dobu 15 dní.

Aplikace v telefonu upozorní obyvatele Tachova na možné dopravní uzavírky nebo kulturní akce

Rychlejší řešení problémů, které trápí Tachovany i přehledná a moderní forma komunikace s občany. To všechno si slibuje vedení města od mobilní aplikace Munipolis – mobilní rozhlas. Tuto službu mohou od začátku března využívat všichni obyvatelé,...

 

Když ani to nepomůže, nechá město vůz odtáhnout na záchytné parkoviště, kde musí být další tři měsíce. Poté se podává žádost na prodej vraku ve veřejné dražbě a pokud se neprodá, proběhne jeho ekologická likvidace a následné vymáhání nákladů po vlastníkovi vozidla.

Záchytné parkoviště se rychle plní

„Během minulého týdne jsme měli sedm vozidel připravených k dražbě, pět nově přemístěných vozidel na záchytné parkoviště a dalších pět nových vraků, které byly označeny výzvou. Jako celek se také řeší větší množství autovraků umístěných na městském pozemku u stadionu,“ uvedlo město na svém webu.

Záchytné parkoviště se postupně plní novými a novými vraky, které město odtáhlo. Je proto nutné, průběžně se starých vraků zbavovat v dražbách nebo odvozem na ekologickou likvidaci. „Nicméně za ten výsledek to stojí. Proto neváhejte, a pokud také o nějakém vraku víte, dejte nám o tom vědět prostřednictvím aplikace Munipoiis,“ vyzývá radnice.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto město Tachov

Štítky Tachov, mobilní rozhlas, mobilní aplikace, autovraky, parkovací místa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autovraky postupně mizí z ulic Tachova, městu pomáhají hlášení občanů skrze aplikaci  |  Tachovsko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.