Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nemocnice v Rokycanech se dočká zásadní modernizace

Modernizace a dostavba nemocniční budovy v Rokycanech bude probíhat za plného provozu v několika etapách. Práce počítají s přistavěním dvou věží ambulantního traktu, vznikem urgentního příjmu a opravou lůžkové části. Se zahájením prací se počítá na příští rok.

„Hlavním cílem rekonstrukce je zvýšit kvalitu a komfort péče a zároveň zlepšit její dostupnost v regionu zejména u specializovaných zákroků a výkonů. Nezbytnou podmínkou je při tom trvalé zachování stávajícího provozu nemocnice. Z těchto důvodů jsme zvolili variantu přístavby obou částí ambulantního traktu a v dalších etapách i lůžkového traktu,“ vysvětluje hejtmanka Plzeňského kraje Ilona Mauritzová (ODS).

Nemocniční komplex bude i nadále do tvaru písmene H. V přední částí zůstanou ambulance a administrativa. Novinkou bude přístavba dvou čtyřpodlažních věří na koncích křídel ambulantního trakt. Ve druhé etapě se právě tam přesune stávající ambulance z jiných částí nemocnice.

„Dispoziční studie popisuje už velmi detailně rozmístění a dispozice jednotlivých místností v celém ambulantním traktu od kanceláří přes čekárny až po samotné ambulance, vyšetřovny či zákrokové sálky i ambulantní část rehabilitačního oddělení. Už přesně víme, kde budou ambulance konkrétních odborností. Prostory se totiž přímo přizpůsobují jejich potřebám,“ vysvětluje předseda představenstva Rokycanské nemocnice Jaroslav Šíma.

V zadním traktu budovy zůstanou výhradně lůžkové stanice, které budou stavaři modernizovat za provozu s ohledem na pacienty. Ve středním spojovacím krčku zůstane komplement, kam patří laboratoře, rentgeny, centrální sterilizace, operační sály a s rekonstrukcí zde vznikne nový urgentní příjem.

Nové uspořádání nemocnice zamezí křížení mezi ambulantní a lůžkovou části. Nebudou se tam tedy potkávat lidé, kteří přichází venku do ambulancí s hospitalizovanými pacienty. „Nemocnice v Rokycanech sice v minulosti upravovala jednotlivá pracoviště, ale spíše tím pouze reagovala na jejich dílčí potřeby a vývoj daného typu péče. Nyní je třeba modernizovat nemocnici jako celek včetně inženýrských sítí, a hlavně komplexního řešení dispozic a umístění oddělení, ambulancí i nezdravotnických provozů tak, aby vše lépe odpovídalo požadavkům medicíny 21. století,“ dodala hejtmanka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Krajský úřad Plzeňského kraje

Štítky modernizace, nemocnice, zdraví, Rokycany, Plzeňský kraj, Ilona Mauritzová, ODS, Jaroslav Šíma, Rokycanská nemocnice, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Rokycanech se dočká zásadní modernizace  |  Rokycansko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.