Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Při srážce dvou cyklistů se vážně zranila žena na elektrokole, neměla nasazenou helmu

Cyklisté i řidiči motorek stále riskují a jezdí po silnicích bez přilby. O tom, že jde o velký hazard se přesvědčila i dvaapadesátiletá žena, jež spadla po střetu s jiným cyklistou z elektrokola a poranila se na hlavě. Do nemocnice ji ve vážném stavu transportoval vrtulník. Muž vyvázl s lehčími zraněními. K nehodě došlo na cyklostezce v Horšovském Týně.

„V ulici Edvarda Beneše v Horšovském Týně došlo ke střetu dvou cyklistů na stezce pro cyklisty značené dopravní značkou. Dvaapadesátiletá cyklistka jela na elektrokole ve směru z centra k základní škole v pruhu pro cyklisty. V protisměru vjel do její dráhy jednašedesátiletý cyklista a došlo ke střetu,“ popsala okolnosti nehody policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Po strážce upadla cyklistka na zem a jelikož neměla nasazenou helmu, utrpěla vážné poranění v oblasti hlavy. „Ženu v bezvědomí jsme letecky transportovali na Emergenci FN Lochotín. Muž utrpěl lehčí zranění a byl transportován do Domažlické nemocnice,“ shrnula mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová.

Senior nasedl na skútr bez helmy a havaroval, život mu zachránili svědci, kteří mu poskytli laickou resuscitaci

Velmi vážná zranění utrpěl muž, jenž v obci Kvíčovice na jižním Plzeňsku spadl ze skútru. Podle všeho nezvládl sedmdesátiletý senior průjezd zatáčkou, najel na krajnici a havaroval. Okamžitou pomoc mu poskytli svědci, kteří pod vedením operátorky...

Nehodou se nadále zabývají dopravní policisté. „Jedná se o další nehodu, ke které došlo během pár dní, kdy účastník dopravní neměl za jízdy nasazenou ochrannou přilbu a utrpěl vážná zranění. Apelujeme proto na cyklisty či motocyklisty, aby přilbu za jízdy užívali,“ zdůraznila Brožová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda cyklisty, srážka cyklistů, cyklista bez helmy, nehoda elektrokola, cyklista, havárie, úraz, Horšovský Týn, Edvard Beneš, Domažlická nemocnice, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při srážce dvou cyklistů se vážně zranila žena na elektrokole, neměla nasazenou helmu  |  Domažlicko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.