Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Milovníci sladkého mohou v Horšovském Týně ochutnat zákusky od budoucích cukrářů

Věnečky, laskonky a další dobroty nabízí školní cukrárna, která vznikla v rámci praktického výcviku oboru cukrář a číšník při Střední odborné škole a středního odborného učiliště v Horšovském Týně. Cukrárna je v nevyužívané přízemí části budovy, jež dříve sloužila jako kotelna.

Vedení školy věří, že díky cukrárně získají žáci potřebnou praxi v oboru. Budova se v rámci rekonstrukce dočkala zateplení a zmizel i vstupní přístavek, který byl už v havarijním stavu. Zároveň se bývalá kotelna přeměnila na místo, kde si mohou lidé dát kávu a zakoupit si zákusky přímo od žáků. K dispozici budou také mléčné výrobky s jejichž výrobou pomáhají žáci oboru agropodnikaní a zemědělec farmář.

„Rekonstrukce byla dokončena již v roce 2019, ale vzhledem k situaci s COVID 19 ji bylo možné otevřít až nyní. Věřím, že se nová cukrárna stane příjemným místem jak pro studenty, kteří si vyzkouší práci ve svém oboru takříkajíc ‚od píky‘, tak pro jejich hosty a všechny návštěvníky,“ uvedl během slavnostního otevření cukrárny krajský radní Vladimír Kroc (ANO).

„Nepochybuji o tom, že  se cukrárna stane oblíbeným cílem rodin s dětmi i těch, kteří budou Horšovským Týnem projíždět na víkend strávený v jeho krásném okolí. Studentům přeji mnoho spokojených zákazníků, myslím, že vedení školy na ně bude moci být pyšné,“ dodal náměstek hejtmana Petr Vanka (ANO). Celkové náklady na rekonstrukci budovy činily 3,8 milionu korun.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Cukráři, cukrář, číšník, škola, vzdělání, učiliště, Horšovský Týn, cukrárna, Vladimír Kroc, Petr Vaněk, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milovníci sladkého mohou v Horšovském Týně ochutnat zákusky od budoucích cukrářů  |  Domažlicko  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.