Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pacienti s handicapem se v Horažďovicích dočkali nových umýváren

Jsou pacienti, kteří se při návštěvě koupelny neobejdou bez pomoci personálu nemocnice. Až dodnes využívaly v Horažďovicích staré společné umývárny z 90. let, které byly už nevyhovující jak technicky, tak i vizuálně. Při rekonstrukci se tak muselo předělat prakticky vše.

Společné umývárny na lůžkových stanicích slouží pro pacienty upoutané na lůžko i další, kteří nemohou využívat menší koupelny na pokojích. Rekonstrukce vyšla na půl milionu korun.

„Koupelny se dělaly prakticky celé nové. Práce zahrnovaly vodoinstalaci, novou kanalizaci, izolaci podlah, nové obklady a dlažbu včetně odtokových kanálků a jsou tu nové termobaterie, umyvadla, zástěny, sedátka a další sanitární technika,“ říká ředitel nemocnice Martin Grolmus. Zároveň dodává, že prostředí nemocnice by mělo být i přívětivé, a to staré koupelny zrovna nebyly.

Nemocnice následné péče v Horažďovicích disponuje 140 lůžky a bezmála 60 pokoji. Zaměřuje se především na pacienty, kteří potřebují odbornou pooperační nebo dlouhodobou ošetřovatelskou péči s rehabilitací.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto nemocnicepk.cz

Štítky nemocnice, Horažďovice, vybavení, rekonstrukce, umývárny, koupelny, pacient, koupelna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pacienti s handicapem se v Horažďovicích dočkali nových umýváren  |  Z kraje  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.