Počasí dnes9 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Po dvouleté covidové pauze vyrazili sportovci znovu na trať, půlmaraton přilákal přes tisícovku běžců

Areál Škodalandu v Plzni-Liticích ožil 7. ročníkem půlmaratonu Plzeňského kraje. Na tři připravené tratě se postavilo přes 1 100 sportovců. Vyrazit mohli na trať půlmaratonu, pětky a desítky. Nechyběly ani týmové běhy nebo závody pro děti. Organizátoři zároveň chtěli lidem přiblížit svět handicapovaných, návštěvníci si tak mohli například vyzkoušet jízdu na handbiku a poměřit navzájem síly v paracyklistice.

„Na technicky náročnou půlmaratonskou trať vyrazilo zhruba 500 běžců, celkem se běhů zúčastnilo více než 1100 sportovců od nejmenších, kteří v areálu závodili na trati 100m – 800m, následovala Krajská pětka a Krajská desítka. Soutěžilo se i týmově. V každé kategorii dle věku byli odměněni tři nejlepší,“ uvedla mluvčí krajského úřadu Eva Mertlová.

Nejrychleji zvládl náročnou trať Jan Šneberger, a to s časem 1:13:52, mezi ženami kralovala Blanka Šindelářová s časem 1:30:48. Akci doprovázel také bohatý doprovodný program. Návštěvníci si mohli vyzkoušet obří šipky, lezeckou stěnu a další. Na místě nechyběla ukázka práce záchranných složek nebo koncerty známých kapel.

„Novinkou letošního ročníku bylo propojení světa zdravých běžců a hendikepovaných sportovců. V areálu byl pro všechny návštěvníky připraven program, který přibližuje život hendikepovaných. Organizace Cesta za snem sem přivezla speciální trenažéry. Návštěvníci si mohli vyzkoušet, jak hendikepovaní sportovci jezdí na handbiku, běžkách či jaké to je řídit speciálně upravené auto pro vozíčkáře. To vše v rámci projektu CzechTourism 7 statečných,“ dodala mluvčí.

Součástí rodinného závodu byl také benefiční prodej vody v rámci projektu Voda pomáhá. Výtěžek přispěje na nákup speciálně upravených mikrobusů pro převoz klientů s postižením do denních stacionářů v Plzni, Merklíně a Soběkurech.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Krajský úřad Plzeňského kraje

Štítky Krajský půlmaraton Plzeňského kraje, sportovní akce, běžci, Plzeň, maraton, běh, sport, Škodaland, půlmaraton, Plzeňský kraj, CzechTourism

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po dvouleté covidové pauze vyrazili sportovci znovu na trať, půlmaraton přilákal přes tisícovku běžců  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.