Počasí dnes9 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Deblkajakáři Dostál a Šlouf s přehledem postoupili v Tokiu do semifinále

Obrovská radost míří do Koterova. Zdejší rodák Radek Šlouf spolu se svým kolegou Josefem Dostálem postoupili v závodě deblkajaků na 1000 metrů do zítřejšího semifinále. V rozjížďce byli druzí, nestačili pouze na maďarskou dvojici Bence Nádas, Bálint Kopasz.

Radek Šlouf už slavil úspěch, když bral stříbro z mistrovství světa na čtyřkajaku či tituly v kategorii do 23 let na deblu. 

Dostál nastoupil do druhé disciplíny pod pěti kruhy den po nezdaru na singlkajaku, kde nenaplnil medailové ambice a skončil až pátý. Se Šloufem při společné olympijské premiéře od poloviny trati kontrolovali druhé postupové místo a bezpečně si zajistili účast v semifinále bez nutnosti startu v dnešním čtvrtfinále.

„Byl jsem překvapený, že se nám povedla první polovina. Už měsíc tady v Japonsku trénuji a jen se připravujI na tohle a cítil se dobře. Jsem moc spokojený, že nemáme druhou jízdu, protože ta by následovala za nějakých padesát minut. To by byl mazec," pochvaloval si Šlouf.

Dostál na sobě ráno cítil velkou únavu a po zklamání z neúspěšného závodu v singlkajaku na tom nebyl dobře ani psychicky. „Ani jsem Ráďovi neříkal, že nejsem úplně v pohodě, ale na rozjetí jsme jeli 350 metrů, tak jsme si v lodi sedli výborně. A věděl jsem, že závod bude dobrej," řekl.

Šlouf se snažil parťáka podporovat a nepochyboval o něm. „Už spolu nějaký rok jezdíme a vždycky si říkám, sice má singla, ale je to profík a je na tom tak dobře, že to dá i do debla. Teď to je poprvé, kdy se mu singkajak nepovedl podle jeho představ, ale na druhou stranu je chuť v Pepovi i ve mně, abychom si udělali hezký výsledek v deblkajaku," hodnotí Šlouf.

Fakt, že byl Dostál unavený, pomohl souhře české posádky. „Když jsem brutálně při síle, tak to do debla nedělá dobrotu. Potom přetahuju loď sám a záběr není dobře sladěný. Tím, že jsem měl v hlavě i těle včerejšek, tak jsem se snažil přizpůsobovat Radkovi, našli jsme dobrý společný záběr, který odjížděl a tím jsme zlomili všechny ostatní soupeře," myslí si Dostál.

Za Maďary zaostali Češi o 1,548 sekundy, na třetí Australany Rileyho Fitzsimmonse a Jordana Wooda měli v cíli náskok více než pět sekund. Soupeři však v závěru trati již viditelně šetřili síly na další dnešní start.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook Radka Šloufa

Štítky LOH, Tokio, olympiáda, kajak, rychlostní kaniostika, Radek Šlouf, Josef Dostál, semifinále, Bálint Kopasz, Bence Nádas, Koterov, olympijské hry, Japonsko, Jordan Wood

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Deblkajakáři Dostál a Šlouf s přehledem postoupili v Tokiu do semifinále  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.