Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Rodák z Rokycanska Ondřej Cink už sahal po olympijské medaili, zradil ho prasklý ráfek

Český biker a rodák z rodák z Újezdu u Svatého Kříže na Rokycansku Ondřej Cink nedokončil nadějně rozjetý olympijský závod v cross country horských kol. V šestém ze sedmi celých okruhů ho krátce poté, co se propracoval na průběžné třetí místo, vyřadil z boje o medaile naprasklý ráfek zadního kola a defekt. Po závodě přiznal, že šlo o nejtěžší okamžik v jeho kariéře.

„Nevím, co k tomu říct. Přijel jsem do Tokia připravený bojovat o medaili. Dvě kola do cíle jsem se dostal na 3. místo a kluky jsem v kopci trochu vyzkoušel. Plánoval jsem útočit a odpoutat se od skupiny, ale těsně předtím jsem bohužel v zatáčce za depem svlékl plášt z ráfku, který byl bohužel praský. Byl to pro mě asi nejtěžší moment v kariéře. Nedokážu popsat moje pocity a něco kloudného říct k tomu, co se mi honilo v tu chvíli hlavou. Samozřejmě jsem si i pobrečel. Nebudu lhát, jsem fakt moc zklamý. Ale je to jen sport a to se stává,“ rozepsal se Ondřej Cink na sociálních sítích. 

Defekty se mu přitom v poslední době vyhýbaly. Zradu nejspíše způsobila náročná trať. Cink v návalu emocí kolo krátce po odstoupení mrštil od sebe. „Byl jsem hodně naštvaný. Asi jsem to dělat neměl, ale v ten moment jsem nevěděl, co jiného mám dělat," přiznal Cink.

Zlato si na krk pověsil Brit Thomas Pidcock, stříbro získal Švýcar Mathias Flückiger a bronz překvapivě Španěl David Valero. „Když jsem viděl, že je třetí Španěl, tak si myslím, že bych to třetí místo dal," hodnotí třicetiletý závodník.

Závod sledovali také fanoušci v restauraci ve Stupně. Mezi nimi byli i Ondřejovo rodiče. Foto: Facebook/Újezd Svaťák

Večer po závodu si dá jedno pivo a druhý den si pojede po okolí vyvětrat hlavu. Při tom už nejspíše bude přemýšlet o olympiádě v Paříži za tři roky. „Určitě bych rád jel. Nezáleží na věku, je to jen o hlavě, o motivaci. Je třeba jít se sportem dopředu, zkoušet nové věci, jak se sport vyvíjí a to si myslím, že mi problém nedělá. Další olympiáda bude určitě další cíl," dodal Cink.

Plzeňská stopa na olympijských hrách. Podívejte se, kdo z našeho kraje vyrazí bojovat o medaile

Nominaci na olympijské hry v Tokiu si vybojovalo 116 českých sportovců a sportovkyň. Plzeňský kraj bude na letních hrách reprezentovat devět nadějí z Plzně, Klatov, Rokycan, České Lípy a z Plané. Jejich přehled vám nabízí Plzeňská Drbna.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ČTK/Deml Ondřej

Štítky LOH, Tokio, olympiáda, cross country, Ondřej Cink, olympijské hry, okres Rokycany, Svatý Kříž, sport, Letní olympijské hry 2024, Thomas Pidcock, Mathias Flückiger, David Valero

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodák z Rokycanska Ondřej Cink už sahal po olympijské medaili, zradil ho prasklý ráfek  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.