Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mladí atleti ze sportovního gymnázia se dočkají nové kryté haly za 110 miliónů

Plzeňský kraj začne letos stavět u Sportovního gymnázia v Plzni-Skvrňanech kryté atletické sportoviště, které v regionu chybí. Kromě rovné běžecké dráhy, vrhů, skoků do dálky a dalších umožní trénink skokanů do výšky, kteří museli jezdit do Prahy. Halu včetně rehabilitace a zázemí slíbilo škole předchozí vedení kraje v době stěhování gymnázia z městské části Slovany.

„Unikátní vysoká stavba atletického tunelu, jejíž cenu jsme v soutěži stlačili zhruba na 110 milionů korun s DPH, bude hotová na jaře 2023," potvrdil ekonomický náměstek hejtmana Pavel Karpíšek (ODS). Ještě loni kraj, který projekt spolu s gymnáziem připravoval tři roky, počítal s cenou 120 milionů korun. Kraj bude stavbu financovat z vlastních peněz, letos na ni má v rozpočtu 60 milionů korun. Bude se ještě snažit získat podporu z Národní sportovní agentury.

„Vzhledem k tomu, že se tam kvůli jinému technickému řešení musí provést změna stavebního povolení a realizovat ještě přeložka sítí, tak očekávám start vlastní stavby letos na podzim," vysvětluje Karpíšek.

Halu bude spravovat a provozovat gymnázium, ale investorem stavby bude sousední Střední odborné učiliště elektrotechnické, které má ve správě dotčené objekty. „Pan ředitel už může podepsat smlouvu," uvedl náměstek. Obě střední školy zřizuje kraj, pro nějž je atletická hala jednou z největších letošních investic z vlastních peněz.

Sportovní gymnázium se 600 studenty má velké úspěchy na různých mistrovstvích a Plzeň je jedním mála míst, které nemá kryté sportoviště pro atlety. Podle Karpíška posune hala sportovce z gymnázia hodně dopředu. Jediné sportovní gymnázium v kraji, mezi jehož absolventy patří fotbalisté Petr Čech a Vladimír Darida, střelkyně Kateřina Emmons, tenisté Andrea Hlaváčková a Jonáš Forejtek či běžec na lyžích Martin Jakš, se od 1. září 2016 přestěhovalo do areálu učiliště ve Vejprnické ulici. Do úprav prostor školy a do nových sportovišť investoval kraj 151 milionů Kč.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto sgpilsen.cz

Štítky sport, atletika, Plzeňský kraj, Sportovní gymnázium, sportoviště, Pavel Karpíšek, Praha, Plzeň 2-Slovany, ODS, Národní sportovní agentura, Vladimír Darida, Andrea Sestini Hlaváčková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí atleti ze sportovního gymnázia se dočkají nové kryté haly za 110 miliónů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.