Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V NHL draftoval tým Columbus Blue Jackets Davida Jiříčka, odchovance klatovského a plzeňského hokeje

Odchovance klatovského a plzeňského hokeje, osmnáctiletého obránce Davida Jiříčka, si vybral v ostře sledovaném draftu NHL v prvním kole jako celkově šestého klub Columbus Blue Jackets. Je to obrovská pocta pro náš hokej. Jiříček hrál v extralize za HC Škoda Plzně a byl i účastníkem letošního mistrovství světa ve Finsku, kde národní tým získal bronz.

David Jiříček míří do organizace Columbusu, ve které hraje i jeho velký kamarád Stanislav Svozil. V klubu se potká také s hvězdným Jakubem Voráčkem, a navíc loni Blue Jackets draftovali ještě Martina Ryšavého.

Ve svém prvním rozhovoru pro Jackets prozradil David Jiříček, že je z výběru velice šťastný. Zmínil osobu Milana Tichého, skauta organizace, a prozradil, že před samotným draftem netušil, v kterém klubu nakonec zakotví. V otázce na své silné stránky zmínil hru do ofenzivy a řeč přišla také na zranění kolene z přelomu roku. David v rozhovoru ubezpečil, že je vyléčeno na 100 procent. V závěru rozhovoru prošel také znalostní zkouškou o své nové organizaci.

David Jiříček si příznivce získal i svým bezprostředním vystupováním. Například polibkem nového dresu. „Každý dres, který poprvé obleču, takto políbím. Je to něco jako můj rituál pro štěstí,“ usmíval se v rozhovorech klatovský rodák David Jiříček.

Ohodnoť článek

Foto Columbus Blue Jackets

Štítky David Jiříček, hokej, Columbus Blue Jackets, National Hockey League, Mistrovství světa v ledním hokeji, HC Škoda Plzeň, Finsko, rozhovor, Jakub Voráček, Stanislav Svozil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V NHL draftoval tým Columbus Blue Jackets Davida Jiříčka, odchovance klatovského a plzeňského hokeje  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.