Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Plzeň si nedokázala udržet vedení nad Mladou Boleslaví a padla těsně 3:2

Ani dvě branky Tomáše Mertla nepomohly hokejistům Plzně k vítězství ve druhém zápase předkola play off proti Mladé Boleslavi. Šestatřicetiletého útočníka po zápase mrzelo, že k obratu Středočechů nechtěně pomohl i čtyřmi dvouminutovými tresty. .

„Mrzí nás to, protože to bylo hodně dobře rozehrané," řekl Mertl po utkání. „První třetina byla od nás výborná. Pomohli jsme si přesilovkami. Možná šlo jít i do většího vedení a mohlo to dopadnout jinak. Druhá třetina přinesla zlom, když jsme začali hodně faulovat. Taky jsme měli přesilovku pět na tři a to jsme měli proměnit," hodnotil zkušený centr duel.

Mertl si dobře uvědomoval, že nedisciplinovanost domácích pomohla Bruslařům vrátit se do hry. „Dostali jsme soupeře na koně a ve třetí třetině jsme se asi i trochu báli o výsledek. Byli jsme moc zatažení a to byla zřejmě chyba. Oni do toho ale stejně museli za pro ně nepříznivého stavu jít naplno," popisoval českobudějovický odchovanec průběh závěrečné dvacetiminutovky.

Dva vstřelené góly v přesilovkách mu náladu po porážce nezvedly. „Když to nepomohlo k výhře, tak není co slavit. Vždycky to bylo dobře rozehrané nahoře, přišla střela a já to jenom dorazil. Měl jsem šanci i na třetí gól, ten mohl být důležitý," doplnil zklamaně Mertl. Dobrou náladu neměl i kvůli svým trestům. „Čtyři tresty v utkání jsem ještě nikdy nedostal. Musím se toho vyvarovat, není to dobré pro tým," uvědomuje si druhý nejstarší plzeňský hráč.

Série předkola play off bude nyní pokračovat dvěma utkáními na ledě Středočechů. „Chtěli jsme doma vyhrát i podruhé, ale bohužel jsme dobře rozehrané utkání ztratili. Nevzdáváme se a určitě budeme chtít u nich oba dva zápasy vyhrát. Bude to urputné a těžké. Rozhodně to nebude nic jednoduchého, takové je ale play off," dodal Mertl.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Škoda Plzeň

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, Mladá Boleslav, FC Viktoria Plzeň, FK Mladá Boleslav, Tomáš Mertl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň si nedokázala udržet vedení nad Mladou Boleslaví a padla těsně 3:2  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.