Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Indiáni doma v Plzni nezaváhali, pražskou Spartu porazili 6:3

, aktualizováno 31. října 2021, 19:20

Drtivým způsobem porazila doma HC Škoda Plzeň pražskou Spartu 6:3. Indiáni udeřili rozhodujícím způsobem ve druhé třetině, kterou vyhráli 3:0. Sparta byly na kolenou a nedokázala na jejich tlak najít recept. Pražané tak prohráli už po šesté v řadě.

Již ve druhé minutě otevřel skóre domácí Michal Bulíř, který se natlačil před branku a překonal gólmana Žukova. Jeho protějšek Svoboda následně zlikvidoval nebezpečnou střelu Chlapíka a hostům pomohlo zpět do hry v 6. minutě zaváhání Graňáka, jehož využil Erik Thorell k přihrávce Konečnému zakončujícímu do odkryté branky. O tři minuty později navíc chyboval také Kindl a po další ideální nabídce Erika Thorella překonal bezmocného Svobodu Horák a dokonal obrat na 2:1.

Poté převzali iniciativu domácí. Mertl ještě svojí tečí těsně minul, ale v 17. minutě přiťukl do jízdy kotouč Blomstrandovi, který po objetí branky vyrovnal na 2:2. Krátce před první sirénou ještě hosty od pohromy zachránil skvělým zákrokem proti šanci Přikryla Žukov.

Indiáni si vytvořili optický tlak také na začátku prostřední části, ale ve 27. minutě Kaše krásným pasem uvolnil Doležala, jehož zakončení dokázal Svoboda zastavit jen se štěstím. Vzápětí na druhé straně vypálil od levého mantinelu Kindl a Žukov překvapivě kapituloval.

Vstup do sparťanské branky neměl povedený ani jeho náhradník Neužil, který ve 32. minutě propustil za svá záda ránu Blomstranda z mezikruží. O tři minuty později po vyhraném vhazování Kodýtka zvýšil bez přípravy zakončující Kantner už na 5:2. Rozjetí domácí aktivním pojetím nepustili už do konce druhé třetiny hosty pořádně do útočného pásma.

Sparťanský nápor přišel až v úvodu závěrečné dvacetiminutovky, kdy Svoboda včasným přesunem nedovolil zblízka skórovat volnému Chlapíkovi. Domácí poté zvládli oslabení, ve 47. minutě však Erik Thorell vysunul Horáka, jenž povedeným bekhendovým blafákem snížil na 3:5.

Vzepětí hostů utnul v 51. minutě po individuální akci Schleiss, jenž přesnou střelou pod horní tyč upravil na konečných 6:3. Definitivně snahu Sparty ukončil faul kolenem Jurčiny, při jehož pětiminutovém vyloučení si už domácí svůj náskok v poklidu hlídali.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Roman Turovský

Štítky HC Škoda Plzeň, extraliga, Sparta, HC Sparta Praha, Erik Thorell, Michal Bulíř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Indiáni doma v Plzni nezaváhali, pražskou Spartu porazili 6:3  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.